Ondernemingsnieuws uit jouw buurt

04/12/2017 , Jan Van de Poel - Verantwoordelijke Communicatie en Pers

schreder
Schréder zorgt met shuffle site voor meer 4G in steden

Schréder, met Belgische vestiging in Bornem, heeft samen met het Chinese telecommunicatiebedrijf Huawei de Shuffle Site ontwikkeld. De multifunctionele verlichtingskolom zal steden in staat stellen hun 4G-dekking uit te breiden en de netwerkcapaciteit op een onopvallende manier te verhogen. De Shuffle Site is gebaseerd op Schréders Shuffle-systeem. Dat modulaire verlichtingssysteem werd in 2015 gelanceerd. Het kan controlesystemen, luidsprekers, bewakingscamera’s, hotspots, elektrische voertuigopladers, bewegwijzering en nog veel meer slimme diensten integreren om steden te helpen bij het leveren van de connectiviteit die de burgers verwachten.

www.schreder.com

 

Willemen opent eerste passiefgebouw van Centraal-Afrika

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders opende onlangs officieel de nieuwe Belgische ambassade in de Congolese hoofdstad Kinshasa. Het eerste passiefgebouw in Centraal-Afrika is een knappe realisatie van de Mechelse bouwgroep Willemen. Met een kantoorruimte van 5.371,5 m² op een terrein van 1,3 hectare is de Belgische ambassade de grootste diplomatieke post van België in het buitenland. Een deel van het gebouw is bestemd voor de Nederlandse en Luxemburgse vertegenwoordiging in de Democratische Republiek Congo. In 2014 was deze opdracht voor Willemen de allereerste werf op het Afrikaanse continent. Drie jaar later zijn er voor de groep op dit continent nog een aantal projecten bijgekomen: een industrieel platform voor Danone en industriële gebouwen voor havenbedrijf TMPA, beide in het Marokkaanse Tanger.

www.willemen.be

 

Pfizer heeft tweemaal prijs op Supply Chain Awards

Tijdens de uitreiking van de Belgian Supply Chain Awards viel Pfizer, met ook een vestiging in Puurs, twee keer in de prijzen. Het farmabedrijf kreeg zowel de publieks- als de juryprijs voor zijn End-to-End In-Transit Visibility-project. Het winnende project omvat de ontwikkeling en implementatie van de TrackiT-applicatie, de eerste in haar soort in de industrie. De innovatieve app levert een volledig en zo goed als realtime overzicht van de internationale zendingen van geneesmiddelen. Zo kan het bedrijf korter op de bal te spelen om geneesmiddelen zo snel mogelijk en op een kwalitatieve manier op de juiste plaats te krijgen. Pfizers wereldwijde toeleveringsnetwerk Pfizer Global Supply bestaat uit meer dan 60 interne productielocaties, 3 regionale Logistics Centers en meer dan 130 lokale distributiemagazijnen en bedient patiënten in meer dan 175 landen. Pfizer dingt als winnaar nu ook mee naar de European Award for Logistics Excellence die op 7 juni 2018 uitgereikt wordt in Brussel.

www.pfizer.com

 

Hotel Essenza kijkt naar uitbreiding in Willebroek

Zaakvoerder Sven Peeters Hotel Essenza uit Puurs zal zich voortaan volledig toespitsen op hotelprojecten. Omdat de combinatie met zijn tuinaanlegbedrijf Eco-design uit Willebroek hoe langer hoe moeilijker werd, is recent beslist om die activiteiten stop te zetten. Intussen werkt hij aan een tweede project, een revalidatiehotel in Willebroek. Dat nieuwe project in Willebroek zal een 35-tal kamers voorzien en zich richten op revalidatie in stijl. Nu de ziekenhuizen van de overheden kortere verblijven na ingrepen moeten implementeren, is dat volgens hem een concept dat alsmaar belangrijker zal worden.

https://www.hotelessenza.be

 

In samenwerking met:

:MiM