Skip to main content
keigreenyard
  • 20/11/2017

Ondernemingsnieuws uit jouw buurt

Ondernemers gehuldigd in Sint-Katelijne-Waver en Nijlen

keigreenyard
Zowel in Sint-Katelijne-Waver als in Nijlen zijn onlangs ondernemers gehuldigd voor opgemerkte resultaten. In de groentegemeente ontving Greenyard (foto) de Katelijnse Kei voor de opvallendste onderneming van 2017. Het bedrijf is een globale marktleider in verse en bereide groenten en fruit. Greenyard heeft activiteiten wereldwijd en bedient een klantenbasis die onder andere de belangrijkste retailers in Europa omvat. De groep telt wereldwijd meer dan 9.000 medewerkers in 25 landen.

In Nijlen werd dan weer voor het eerst Het Gemeentelijk Compliment uitgereikt. De economische adviesraad Ondernemend Nijlen spreekt met de award erkenning en waardering uit voor ondernemers die een bijzondere verdienste hebben of die zich op een bijzondere wijze hebben ingezet. De laureaat van Het Gemeentelijk Compliment werd uiteindelijk Nik Mannenmode. De publieksprijs ging naar dagbladhandel Harmony’s. De prijs voor de beginnende ondernemer was voor Femke Cools. Zij werkt met kinderen met een beperking. 

 

Gabriëlla Moortgat Stichting steunt sterke vrouwen

De Gabriëlla Moortgat Stichting heeft onlangs Greet De Smedt (Lego Education Studio Bornem) en Lydie Meheus (Antikanker Fonds) elk een cheque van 10.000 euro overhandigd. Beiden mochten deze cheque in ontvangst nemen, omdat ze uitzonderlijke vrouwen zijn die iets betekenen voor de maatschappij. Greet De Smedt is de directrice van Onze-Lieve-Vrouw-Presentatie in Bornem. Die school is de enige in de provincie Antwerpen met een 'Lego Education Innovation Studio', waar kinderen kunnen kennismaken met de technologieën van de toekomst. Lydie Meheus is managing director van het Antikankerfonds, een organisatie die focust op de genezing van kankerpatiënten. De Gabriëlla Moortgat Stichting is in 2000 opgericht door Gabriëlla Moortgat, kleindochter van de stichter van de Duvel-brouwerij. Zij vond dat vrouwen die de gemeenschap bijzondere diensten bewijzen bijzondere aandacht verdienen.

 

Hof van Busleyden leidt ondernemers rond

Het Museum Hof van Busleyden nodigt ondernemers op maandag 27 november vanaf 19 u. uit in het congrescentrum Lamot voor een eerste kennismaking. Ambassadeur Hans Suijerkbuijk, CEO van Wolters Kluwer, vertelt geïnteresseerden wat de museum- en bedrijfswereld voor elkaar kunnen betekenen. Nadien is er voor de aanwezigen de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen tijdens het walking dinner. Het Museum Hof van Busleyden zal in maart 2018 de deuren heropenen. In het statige 16e-eeuwse stadspaleis zullen bezoekers leren hoe de Bourgondische hofcultuur doorleeft in de hedendaagse stad. De toegang is gratis. Inschrijven kan tot 22 november via deze link.Financieel Forum bekijkt big data in financiële wereld

Het Financieel Forum afdeling Mechelen organiseert op 7 december vanaf 18 u. in het auditorium van Thomas More Mechelen aan de Zandpoortvest een lezing over big data in de financiële wereld. In het eerste deel van de avond gaat Raul Cardoso, Professional Manager in Business Analytics bij BNP Paribas Fortis, in op het gebruik van big data in de banksector. Daarna vertelt Frank Fripon, General Manager Strategy bij KBC Insurance, over het gebruik van big data in de verzekeringssector. Inschrijven voor deze activiteit is mogelijk via de website.

www.financieelforum.be

 

Winterbar Moose luistert Heistse eindejaar weer op

Voor het derde jaar op rij brengt winterbar Moose extra sfeer in het Heistse centrum tijdens de eindejaarsperiode. Van donderdag 23 november tot en met zondag 7 januari 2018 staat de winterbar opgesteld aan het Vredesplein onderaan de Heistse berg. Met verschillende thema-avonden, muziek van een dj of live-optredens brengt dit initiatief extra kleur aan de winterse atmosfeer in hartje Heist-op-den-Berg.

www.winterbarmoose.be

 

In samenwerking met:

:MiM

Contactpersoon

Jan Van de Poel

Communicatiemedewerker

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Deloitte Private
pfl