Skip to main content
CGmobielstation
  • 15/05/2017

Ondernemingsnieuws uit jouw buurt

CG realiseert wereldprimeur in Saudi-Arabië en Tunesië

De Systeemintegratie divisie van CG Power Systems in Mechelen heeft onlangs drie contracten met een totale waarde van meer dan 45 miljoen euro afgesloten voor de bouw van mobiele onderstations in Saudi-Arabië en Tunesië. CG is reeds jaren een van de toonaangevende bedrijven wereldwijd voor de bouw van mobiele onderstations op een trailer, die een netbeheerder helpen om eenvoudig tijdelijke capaciteitsproblemen op te lossen. Hierbij integreert het de lokaal gebouwde grote vermogenstransformatoren in een volledig onderstation. De hoogspanningsinstallatie kan snel lokaal geïnstalleerd en in sterk verschillende toepassingen flexibel ingezet worden. Bij dit order zal er wereldwijd gezien voor het eerst een volledig mobiel onderstation op een hoogspanningsniveau van 400 kilovolt gebouwd worden. Deze innovatie, waarvan de productie en assemblage in de Belgische CG-vestigingen zal gebeuren, bestaat uit zeven trailers die via een uitzonderlijk transport ter plaatse worden gebracht.

www.cgglobal.com/be

CGstation

 

De Bie Printing haalt Drukkerij Van Goethem binnen

De Bie Printing uit Duffel groeit gestaag verder door sectorgenoten over te nemen en te integreren in de groep De Bie. Begin mei heeft het zo ook de activiteiten van Drukkerij Van Goethem uit Mortsel overgenomen. Van Goethem is gespecialiseerd in kleine tot middelgrote offset,- digitale- en grootformaat nichemarkten, markten waar De Bie Printing nog verder kan doorgroeien. Voor De Bie Printing betekent deze overname versterking in de digitale drukafdeling. Door de vakkennis en apparatuur van Van Goethem kan een nog vollediger aanbod van grafische producten in huis verwerkt worden. Els Bouckaert blijft het aanspreekpunt voor de klanten van Drukkerij Van Goethem. De Bie Printing nam eerder Albers Printing (1997), Albatros Printing (2008), Stockmans Kalenders (2010) en Peeters&Peeters Grafisch (2015) over. Opgericht in 1922, wordt De Bie Printing vandaag met de huidige zaakvoerders Bart en Johan De Bie geleid door de vierde generatie. Met 48 werknemers haalde het bedrijf vorig jaar een gecumuleerde omzet van 10,2 miljoen euro.

www.debie.net

 

InOpSys baart opzien met innovatief idee afvalwaterbehandeling

Als enige Belgische bedrijf is het Mechelse InOpSys samen met negentien andere bedrijven geselecteerd voor de finale van ‘Imagine Chemistry’ van AkzoNobel. Met deze wedstrijd daagt de Nederlandse verfreus wereldwijd talentvolle start-ups die bijdragen aan een duurzamere wereld uit. Door zijn nominatie krijgt InOpSys, dat bedrijven met een combinatie van de best beschikbare technieken on-site oplossingen voor hun afvalwaterstromen aanbiedt, de kans om een van zijn concepten drie dagen lang in het onderzoekscentrum van AkzoNobel in Deventer verder uit te werken. Het gaat om de ontwikkeling van de zogenaamde Flexible, Modular and Mobile Units (FMMU), die verder transport van chemisch afvalwater dat via deze weg werd gezuiverd onnodig maken. Deze innovatie kan chemische bedrijven helpen om duurzamer te werken.

 www.inopsys.be

 

Het Anker tekent voor koosjere whisky en sake

De Mechelse brouwerij Het Anker heeft de voorbije weken weer opvallende stappen gezet in het aanboren van nieuwe markten. Zo heeft de Gouden Carolus Single Malt van haar Stokerij De Molenberg als eerste Belgische whisky het certificaat koosjer behaald. Enkel producten die bereid zijn volgens de Joodse spijswetten, de kasjroet, krijgen dit certificaat en de bijhorende ORT-zegelsticker. Om het certificaat te bekomen, werkte Het Anker verschillende maanden samen met het streng-orthodoxe Joodse rabbinaat in Antwerpen en de Antwerpse whisky- en wijnhandel CEDEV. CEDEV verdeelt de Gouden Carolus Single Malt naar de joodse winkels in België en Londen en later ook naar joodse gemeenschappen in de Verenigde Staten, Frankrijk en Israël.
Daarnaast is Het Anker ook gestart met de distributie van premium sake van familiebrouwerij Konishi uit het Japanse Itami. Konishi is één van de oudste sakebrouwerijen in Japan. Konishi pionierde in 1988 met de import van Belgische speciaalbieren, zoals de Gouden Carolusbieren, naar Japan. De uitstekende relatie tussen beide familiebrouwerijen en het geloof in elkaars producten leidt nu tot een nieuwe samenwerking voor de distributie van kwalitatieve Japanse sake in de Benelux. Het Anker selecteerde 4 verschillende types sake uit het gamma van Konishi, elk met unieke smaak en eigen karakter.

www.hetanker.be

 

Soulmade juicht op Bryo Awards 2017

Het Mechelse Soulmade heeft een Bryo Award in de wacht gesleept. De onderneming van de 23-jarige Sander De Roeck kroonde zich de betere in de categorie Bryo Rookie, een award voor recente starters die veelbelovend en pijlsnel uit de startblokken schoten. Soulmade werd door Sander De Roeck en Marijn Goossens in september vorig jaar opgestart. Soulmade gaat voor zijn klanten op zoek naar concrete toepassingen Virtual Reality. Bryo staat voor een netwerk van jonge, gedreven mensen die goesting hebben om hun idee in de praktijk om te zetten. Met de Bryo Awards worden jaarlijks uitzonderlijke startersprojecten in de kijker.

www.soulmade.media

 

 


In samenwerking met:

:MiM

Contactpersoon

Jan Van de Poel

Communicatiemedewerker

Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Deloitte Private
pfl