Skip to main content
  • Nieuws
  • Ondernemingen vinden weg naar buitenland via Voka – KvK Limburg

Ondernemingen vinden weg naar buitenland via Voka – KvK Limburg

  • 26/03/2018

Voka – Kamer van Koophandel Limburg lanceert op 18 april Global Dialogue, een nieuwe reeks ontmoetingsmomenten om als onderneming de handelsrelaties met een specifieke regio te bevorderen. Dat die uitwisseling en het belang van een inner circle werkt, bewijst Airdeck Building Concepts dat onlangs werd geselecteerd voor de levering van hun lichtgewicht vloersysteem in een groot ziekenhuisproject in Jeddah, wellicht het grootste in het Midden-Oosten. De eerste zaadjes hiervoor werden geplant tijdens een traject bij Voka – Kamer van Koophandel Limburg.

Houben
Vlnr. Cathérine Dreesen (directeur internationalisatie en innovatie, Voka – KvK Limburg), Ewald
Houben (gedelegeerd bestuurder, Houben nv), Veronique Houben (CEO, Airdeck Building Concepts).

Airdeck Building Concepts is een Limburgs familiebedrijf dat zich specialiseerde in geprefabriceerde lichtgewichtvloeren. Vanuit het kantoor in Hasselt benaderen zij de bouwmarkt in binnen- en buitenland met hun oplossingen. In 2015 kozen ze voor een sterke focus op ziekenhuizen en techniek intensieve gebouwen. “Deze gebouwen hebben nood aan flexibiliteit om alle toekomstige wijzigingen mogelijk te maken en daar kunnen wij de echte meerwaarde bieden”, aldus Veronique Houben.  

Groeien in buitenland

In de zoektocht binnen deze niche in de ziekenhuisbouw was het al snel duidelijk dat Airdeck Building Concepts moest groeien in het buitenland. Dat gebeurde via verschillende exportsessies van Voka – KvK Limburg. Hierdoor kwam het bedrijf in contact met collega-ondernemers, maar ook met experten als François-Xavier Depireux (LD Export).

“Het resultaat is iets waar we als Limburgs familiebedrijf heel trots mogen op zijn. Vanuit Riyadh levert onze lokale productiepartner Ranco Zamil de komende 2 jaar ruim 350.000 m2 Airdeckvloeren voor één van de grootste ziekenhuisprojecten in het Midden-Oosten: het Special Forces Medical City in Jeddah. Dit is ruim 3,5 keer zo groot als het grootste project dat Airdeck tot nu toe gedaan heeft. Dit betekent voor Airdeck een belangrijke en grote stap in onze verdere internationale ontwikkeling”, klinkt het bij Veronique Houben.

Over Global Dialogue

De eerste Global Dialogue start op woensdag 18 april 2018 bij Airdeck Building Concepts en focust op Saudi Arabië. Onder andere Z.E. Ambassadeur van Saudi Arabië in België en Qaisar Hijazin, CEO van de Arab Belgian Luxembourg Chamber of Commerce, zijn die dag aanwezig. Ook François-Xavier Depireux van LD Export, dat een zeer sterk netwerk heeft in o.a. bouw en voeding, is van de partij. 

“Global Dialogue wil de dialoog stimuleren tussen ondernemers en contacten met een belangrijk buitenlands netwerk”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg. “Op maat van je eigen noden en business opportuniteiten kan je informatie en leads verzamelen over een bepaalde regio, in contact komen met de inner circle van deze markt en kennis maken met belangrijke projecten.”

Meer info: www.voka.be/limburg/globaldialogue. Of ontdek onze volledige dienstverlening voor internationaal ondernemen.

In de pers verschenen:

Het Belang van Limburg (27/03): Limburgse vloer voor Saudisch ziekenhuis

Made in Limburg (26/03): Mega-order voor Airdeck: 350.000 m² vloeren in Saudi-Arabië

Het Belang van Limburg (hbvl.be) (26/03): Hasselts bedrijf bouwt mee aan megaziekenhuis in Midden-Oosten

TV Limburg (26/03):

Circuit Zolder