Skip to main content
  • Nieuws
  • Ondernemersprijzen uitgereikt tijdens Eindejaarsfeest in t BAU-huis

Ondernemersprijzen uitgereikt tijdens Eindejaarsfeest in t BAU-huis

  • 19/12/2016

Maandag verzamelden 500 ondernemers in het modernistische, industriële maar feeëriek verlichte ‘t BAU-huis in Sint-Niklaas voor het jaarlijkse eindejaarsfeest van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. Naar goede gewoonte werden tijdens dit event ook enkele ondernemersprijzen uitgereikt. Stefan Stremersch kreeg de award voor Wase PLATO-ambassadeur 2016 en Mia Van Weddingen ontving de onderscheiding van Lifetime Achievement.

Het was Wase voorzitter Geert Schotte, gedelegeerd bestuurder van Standaard Boekhandel, die de prijzen mocht overhandigen als afsluiter van zijn speech. Hij lauwerde Stefan Stremersch, zaakvoerder Stremersch Accountancy, als Iemand die met veel enthousiasme PLATO vertegenwoordigt en, zoals het een échte Platonist betaamt, zijn kennis en ervaring deelt. Stefan Stremersch zelf is in de wolken met zijn ambassadeurstitel. ‘Ik ben heel blij met deze erkenning. Na 12 jaar deelname aan PLATO leer ik tijdens elke sessie nog nieuwe zaken bij en ik leer steeds andere ondernemers kennen.’
 

PLATO is een lerend netwerk voor ondernemers en biedt hen een klankbord. Het steunt op drie pijlers: ervaringsuitwisseling, kennisoverdracht en netwerking.

 

De tweede award van de avond ging naar Mia Van Weddingen. Zij ontving de Lifetime Achievement Award.

‘Als vrouw aan het roer van een prachtig bedrijf als AVA, verdient Mia deze prijs als geen ander. Zij staat, samen met haar kinderen ondertussen, aan het hoofd van een prachtig bedrijf waar zij in 1992 onder moeilijke omstandigheden, de leiding over kreeg. Ze is er in geslaagd – na het plotse overlijden van haar echtgenoot - het bedrijf in 25 jaar van zes naar zo’n 50 winkels te doen uitgroeien. Ondertussen overschreed de omzet de kaap van 100 miljoen euro,’ lichtte Geert Schotte de keuze van de jury toe. ‘En,’ voegde hij eraan toe, ‘het bedrijf zou een perfect symbool kunnen zijn voor de economische twee-eenheid tussen Antwerpen en het Waasland. Want de roots van AVA liggen in het centrum van Antwerpen, maar vandaag ligt de hoofdzetel in Temse.’ Mia van Weddingen was zichtbaar trots met de erkenning. ‘Ik vind het een heel mooie erkenning voor de periode van mijn leven die ik aan de verdere uitbouw van ons bedrijf heb gespendeerd. Het doet mij echt veel plezier dat wij deze prijs vanavond mochten ontvangen.’

Ik ben heel blij met deze erkenning. Na 12 jaar deelname aan PLATO leer ik tijdens elke sessie nog nieuwe zaken bij en ik leer steeds andere ondernemers kennen.

Gosselin
Welt white paper
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende