Skip to main content
  • Nieuws
  • ​Ondernemersclub Zuid-Oost Limburg groeit en breidt uit naar Voeren

​Ondernemersclub Zuid-Oost Limburg groeit en breidt uit naar Voeren

  • 27/11/2020

Een verdubbeling van het aantal leden, de versterking van het bestuur en de uitbreiding naar Voeren zijn drie opmerkelijke evoluties bij Ondernemersclub Zuid-Oost Limburg. “We willen dankzij lokale netwerking en professionalisering meer dan ooit bijdragen aan de industriële en economische ontwikkeling van de regio”, zegt voorzitter Ingrid Festjens (RSM Automaterialen).

ZOL
  Voorzitter Ingrid Festjens en Voka-ambassadeur voor Voeren Xavier Cortenraedt.
 

In 2011 ging Ondernemersclub Zuid-Oost Limburg haar werkjaar van start met 17 leden. Vandaag telt de club van ondernemers uit Bilzen, Hoeselt en Riemst al 41 leden. “Vanaf dit werkjaar zijn ook ondernemers uit Voeren welkom op onze activiteiten”, kondigt Ingrid Festjens aan.

“Het gemeentebestuur van Voeren vroeg Voka – Kamer van Koophandel Limburg om voor haar ondernemers de mogelijkheid tot lokale netwerking te bieden. We zijn erg blij dat onze gemeente kan aansluiten bij deze ondernemersclub”, zegt Xavier Cortenraedt, Voka-ambassadeur voor Voeren.

Uitbreiding bestuur

Het bestuur van Ondernemersclub ZOL breidde zopas ook uit met nieuwe bestuursleden. Voortaan zullen Siegert Saeren (Sam Architecten), Tom Thijsen (IEC) en Diederik Timmers (Palmaers Vakhandel) mee aan het roer staan.

De andere bestuursleden zijn Jean-Pierre Beckers, Ludwig Stevens (Sterimed), Kristof Tilkin (Trixxo) en Patrick Vos (Daerden en Co). Ingrid Festjens (RSM Automaterialen) is voorzitter van de ondernemersclub.

Spreekbuis voor ondernemers

Ondernemersclub ZOL fungeert namens haar leden als spreekbuis met de lokale stads – en gemeentebesturen. Ze behartigt de belangen van de lokale ondernemers door bruggen te bouwen tussen ondernemers onderling en met de politieke actoren. De leden komen een viertal keer per werkingsjaar samen tijdens bedrijfsbezoeken, netwerkactiviteiten en een kerstfeest.

Voor de professionele ondersteuning doet OC ZOL beroep op de werkgeversorganisatie Voka – Kamer van Koophandel Limburg die met 8 ondernemersclubs actief is in 20 Limburgse steden en gemeenten. Namens hen zit Philippe Reyners, adviseur belangenbehartiging, in het clubbestuur. 

Meer weten over de ondernemersclub? Klik hier.