Skip to main content
  • Nieuws
  • ​Ondernemersclub Zonhoven kent forse groei

​Ondernemersclub Zonhoven kent forse groei

  • 20/11/2020

Een forse uitbreiding van het aantal leden en de versterking van het bestuur zijn opmerkelijke vaststellingen bij Ondernemersclub Zonhoven (OCZ). "In deze onzekere coronatijden is de lokale verankering en het vangnet in eigen omgeving cruciaal om de crisis goed te doorstaan", zegt voorzitter Koen Evers. Die lokale netwerking en professionalisering zijn de doelstellingen van OCZ. De ondernemersclub wordt ondersteund door Voka - KvK Limburg.

OCZ

"In deze onzekere coronatijden is de lokale verankering en het vangnet in eigen omgeving cruciaal om de crisis goed te doorstaan."
 

Het bestuur wordt dit werkjaar uitgebreid met Geert Helsen van Narviflex en Kristien Vaes van Vanhorenbeek-Vaes Advocaten en Bemiddelaars. De andere bestuursleden zijn Davy Fraiponts van Fraiponts Metaalbewerking, Jurgen Oben van Oben, Chris Schruers van AlliAVHS en Andy Willems van Auto-Onderdelen Theuwissen. Koen Evers van Befrako blijft voorzitter en is ook Voka ambassadeur in Zonhoven.

Van 39 naar 70

In 2014 werd Ondernemersclub Zonhoven boven het doopvont gehouden. De club telde toen 39 leden, lokale ondernemers die de dialoog met elkaar aangaan. “Zes jaar en heel wat netwerkevenementen later ziet de club haar ledenaantal stijgen tot 70 ondernemers. In deze onzekere coronatijden is de lokale verankering en het vangnet in eigen omgeving cruciaal om de crisis goed te doorstaan”, zegt voorzitter Koen Evers.

"Zes jaar en heel wat netwerkevenementen later ziet de club haar ledenaantal stijgen tot 70 ondernemers."

Ondernemersclub Zonhoven fungeert namens haar leden als spreekbuis met het gemeentebestuur. Ze verdedigt de belangen van de Zonhovense ondernemers door bruggen te bouwen tussen ondernemers onderling maar ook met de politieke actoren. De leden komen een vijftal keer per werkingsjaar samen tijdens bedrijfsbezoeken, een nieuwjaarsreceptie en een thema-avond die inspeelt op de actualiteit.

Voor de professionele ondersteuning doet OCZ beroep op de werkgeversorganisatie Voka – Kamer van Koophandel Limburg die met 8 ondernemersclubs actief is in 19 Limburgse steden en gemeenten. Namens hen zit Kris Claes, directeur belangenbehartiging en talent, in het clubbestuur. 

Meer info over de ondernemersclub kan je hier terugvinden.

Contactpersoon

Kris Claes

Gedelegeerd Bestuurder