Skip to main content
  • Nieuws
  • “Ondernemerschap is geen hefboom voor politieke spelletjes”

“Ondernemerschap is geen hefboom voor politieke spelletjes”

  • 26/07/2019

Zopas raakte bekend dat de gemeente Diepenbeek een bezwaar indient tegen de uitbreiding van een reeds verleende vergunning van H.Essers voor een magazijn in de C-zone op de voormalige terreinen van Ford Genk. “In plaats van uit te pakken met procedures, zouden overheden beter kiezen voor samenwerking. Ondernemersdossiers mogen nooit een hefboom zijn voor politieke spelletjes”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Limburg.

jjll
"Ondernemersdossiers mogen nooit een middel zijn om andere dossiers terug onder de aandacht te brengen."


Vandaag raakte bekend dat de gemeente Diepenbeek een bezwaar indient tegen de uitbreiding van een reeds verleende vergunning van H.Essers voor een magazijn in de C-zone op de voormalige terreinen van Ford Genk. “In plaats van uit te pakken met procedures, zouden overheden beter kiezen voor samenwerking. Ondernemersdossiers mogen nooit een hefboom zijn voor politieke spelletjes”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Limburg.

"Persoonlijke dossiers doordrukken op de kap van ondernemerschap is kortzichtig en brengt vergunningen in het gedrang."

De logistieke dienstverlener gaat op de terreinen een magazijn met elf hallen bouwen. De vergunning werd al jaren geleden verleend en de uitbreiding heeft slechts betrekking op de productcategorieën die er gestockeerd worden.  De gemeente Diepenbeek grijpt de uitbreiding weliswaar aan om het mobiliteitsdossier van Lutselus onder de aandacht te brengen.

Voka – KvK Limburg betreurt die gang van zaken en roept op tot samenwerking. Politiek en ondernemerschap moeten hand in hand gaan. Persoonlijke dossiers proberen door te drukken op de kap van ondernemerschap is kortzichtig en brengt vergunningen in het gedrang. 

Contraproductief

“Deze beslissing is contraproductief voor het ondernemerschap en het welzijn en de welvaart in onze regio. Ondernemersdossiers mogen nooit een middel zijn om andere dossiers terug onder de aandacht te brengen”, reageert Johann Leten.

“De investeringen en tewerkstelling die onze provincie al misliep door milieufanatisme zijn enorm. Laat de politiek nu ook geen stokken in de wielen beginnen steken. Het wordt tijd dat kosten en baten eindelijk objectief worden afgewogen.”

Lokale verankering

Johann Leten wijst in dat kader ook op de beloftes die H.Essers in maart maakte. Toen kondigde het nog extra investeringen aan die de logistieke grootspeler verankeren in Limburg. “Een krachtig signaal dat het bedrijf vertrouwen heeft in haar mensen en de logistieke troeven van de provincie. Het is cruciaal dat de politiek dat vertrouwen nu niet beschaamd. Zaak is dat de verschillende overheden samenwerken met het algemeen belang voor ogen.”

Contactpersoon

Senne Poelmans

Senior adviseur belangenbehartiging