Skip to main content
  • Nieuws
  • Ondernemers uit Genk en St.-Truiden zetten de netten bol

Ondernemers uit Genk en St.-Truiden zetten de netten bol

  • 13/09/2017

Zaterdag 16 september kleurt Limburg blauw. Alleen over de tweede kleur (wit of geel) zijn de meningen verdeeld. Voetbalclubs STVV en KRC Genk nemen het dan om 20.30 uur tegen elkaar op in Stayen. Voorafgaand aan deze topper wordt om 16.00 uur een wedstrijd georganiseerd tussen ondernemers uit Sint-Truiden en hun Genkse collega’s. De winnaar mag de eerste Voka – Toerisme Limburg Cup in ontvangst nemen.

voka cup
V.l.n.r. Johan Grauwels (Voka - KvK Limburg), Marieke Höfte (STVV),
Igor Philtjens (gedeputeerde van Toerisme) en Peter Croonen (KRC Genk).

Voetbal, toerisme en economie kunnen mekaar versterken. Na een studiebezoek aan Bilbao ontsproot het idee om deze drie dingen aan mekaar te koppelen. Dit mondde uit in de eerste concrete samenwerking. Supporters van de tegenstanders van STVV en KRC Genk zullen telkens wanneer hun ploeg op Stayen of in de Luminus Arena speelt een voorstel krijgen om de match te koppelen aan een overnachting om zo Limburg te ontdekken. Het is een mooie manier om een nieuwe doelgroep van toeristen aan te spreken.

Ondernemersderby

In de rand van dit gebeuren werd het idee geopperd om telkens als opwarmer voor de derby een voetbalwedstrijd te organiseren tussen ondernemers uit Sint-Truiden en hun collega’s uit Genk.

Zaterdag 16 september om 16.00 uur heeft de eerste ondernemersderby plaats op het kunstgras van Stayen. De toegang tot deze ondernemersmatch is gratis.

Scheidsrechter van dienst is Johan Cuypers van Callant Verzekeringen. Gedeputeerde Igor Philtens geeft de aftrap. En na de match, die 2 x 25 minuten duurt, weten we wie de eerste Voka – Toerisme Limburg Cup in ontvangst mag nemen. Net voor de aftrap van STVV – KRC Genk mag op de middenstip de kapitein van de winnende ploeg de (wissel)beker in ontvangst nemen.

Volgende bedrijven uit Sint-Truiden verdedigen de geel-blauwe eer: Zij nemen het op tegen de volgende blauw-wittelingen:
Jomaco Evercool JC Consulting
Maris Bart Teuwen
Carglass Carglass
Christiaens Wijnhandel Bandencentrale ZRS
Advocaat Lemache Group Bruno
Vanlangenaker Transport Luminus
Bruyninx Radson
Geba Interieur FCA Group Alfa Romeo Jeep
Meekers Accountants GRL
Logis Opleidingen  
Callant