Skip to main content

Ondernemers leren van exporttoppers

  • 28/03/2017

Maandag 27 maart stelden 30 ondernemers hun internationale plannen voor aan vier exporttoppers. Zij gaven feedback en deden zelf ook hun inspirerend ondernemersverhaal. Volgende maand start Voka – Kamer van Koophandel Limburg alvast met een reeks infosessies om bedrijven klaar te stomen om zaken te doen in de Euregio.

GO international

Vlnr. Herman Van Mellaert (Biobest), Gianni De Gaspari (Viata – Online Apotheek), Bart Swinnen (Luminex Network Intelligence) en Paul Van den Broeck (High Tech Metal Seals).

 

Ieder voorjaar organiseert Voka – KvK Limburg een evenement ter promotie van internationalisatie, met de focus op bedrijven die hun pijlen voor het eerst op het buitenland richten. Dit jaar gebeurde dat met een nieuw concept en een nieuwe naam: Go International. Vier ervaren ondernemers deelden hun ervaringen met de aanwezigen, maar luisterden zelf ook aandachtig naar de internationale plannen van de deelnemers tijdens verschillende pitchsessies. Erg waardevol, want met Bart Swinnen (Luminex Network Intelligence) , Gianni De Gaspari ( Viata – Online Apotheek), Paul Van den Broeck (High Tech Metal Seals) en Herman van Mellaert (Biobest) beschikten de aanwezigen over een panel dat uitgebreide ervaringen heeft met internationaal ondernemen.
 

Go Euregio

Voka – KvK Limburg blijft niet stilzitten en organiseert volgende maand een traject van vier infosessies voor ondernemers die plannen hebben in de Euregio. Duitsland en Nederland zijn ideale testmarkten voor zij die nog niet veel internationale ervaring hebben. Tijdens dit traject van 4 halve dagen worden alle deelnemers voorzien van alle noodzakelijke info en de juiste contacten om hier een succesverhaal van te maken. Meer informatie kunnen geïnteresseerden terugvinden op www.voka.be/limburg/go-euregio .

 

Johann Leten, gedelegeerd bestuurder Voka – KvK Limburg: “We blijven hameren op het belang van het buitenland als afzetmarkt voor onze provincie. Naast de meer ervaren ondernemers, zetten we ook in op jonge bedrijven die hun eerste internationale stappen zetten. Samen zetten we Limburg internationaal op de kaart.”