Skip to main content
  • Nieuws
  • ONDERNEMERS. Februari met ShowTex, YUN en Confiserie Thijs

ONDERNEMERS. Februari met ShowTex, YUN en Confiserie Thijs

  • 01/02/2017

ONDERNEMERS. brengt u steeds interessante artikels over de economische actualiteit in de Antwerps-Wase regio. Deze maand leest u interviews met onder andere ShowTex, Confiserie Thijs, YUN, International SOS, ... Een voorsmaakje van het coverinterview lees u hier.

Stoffen die alles mogelijk maken

 

Koen Van Kerkhoven en Wim Lemmens groeiden op in de wereld van theater en ballet. Als gepassioneerde lichttechniekers en -ontwerpers richtten zij in 1983 Pandora op. Het bedrijf leverde initieel decors en textiel en alle attributen die de theaterwereld nodig had, maar al snel verschoof de focus naar brandwerend textiel. Een schot in de roos, want de creativiteit van de theater- en showbizzwereld laat zich met textiel magnifiek vertalen en al helemaal in de combinatie met licht.

 

Na 33 jaar is ShowTex wereldwijd leider in het bedenken, produceren en installeren van innovatief vlamwerend textiel en ophangsystemen. De hoofdzetel bevindt zich sinds drie jaar in Burcht. ‘We barstten letterlijk uit onze voegen in het pand in het hartje van Antwerpen waar ons bedrijf voordien gevestigd was’, zegt Filip Van den Eede, CEO ShowTex Europa. Het bedrijf ontving in november 2016 de award Excellente Onderneming van onze Kamer. Sinds zes jaar wordt ShowTex Europa geleid door Filip Van den Eede. ‘Ik belandde in het bedrijf toen medeoprichter Wim in het buitenland ging wonen en beide oprichters de dagelijkse leiding wilden overdragen om zich terug meer op het creatieve te focussen’, steekt Van den Eede van wal. ‘Ik kende het bedrijf al vrij goed omdat ik al een jaar bij de groep was gedetacheerd door mijn vorige werkgever.’ 

Contactpersoon

Katrijn De Lie

hr-manager

AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
Welt white paper
Gosselin