Skip to main content
  • Nieuws
  • Ondernemende smurfen lusten kanaries rauw

Ondernemende smurfen lusten kanaries rauw

  • 25/01/2018

Zaterdag 27 januari kleurt Limburg blauw. Voetbalclubs KRC Genk  en STVV nemen het dan om 20.30 uur tegen elkaar op in de Luminus Arena. Voorafgaand aan deze topper wordt op dezelfde plaats om 16.00 uur de tweede Voka – Toerisme Limburg Cup georganiseerd tussen ondernemers uit Sint-Truiden en hun Genkse collega’s. De eerste editie werd met ruime 3-1 cijfers gewonnen door ondernemend Sint-Truiden. De toegang tot deze ondernemersmatch is gratis.

STVV
Vorige keer ging STVV met de beker aan de haal.

Voetbal, toerisme en economie kunnen mekaar versterken. Na een studiebezoek aan Bilbao ontsproot het idee om deze drie dingen aan mekaar te koppelen. Dit mondde uit in de eerste concrete samenwerking.

Supporters van de tegenstanders van STVV en KRC Genk zullen telkens wanneer hun ploeg op Stayen of in de Luminus Arena speelt een voorstel krijgen om de match te koppelen aan een overnachting om zo Limburg te ontdekken. Het is een mooie manier om een nieuwe doelgroep van toeristen aan te spreken en meer instroom van toeristen is goed voor de ondernemers, de economie en welvaart van de provincie.

Ondernemersderby

In de rand van dit gebeuren werd het idee geopperd om telkens als opwarmer voor de derby een voetbalwedstrijd te organiseren tussen ondernemers uit Sint-Truiden en hun collega’s uit Genk.

Zaterdag 16 september 2017 vond de eerste editie plaats. STVV, getraind door Lon Polleunis, haalde het makkelijk met 3 – 1. De commercieel directeur van KRC Genk leerde zijn lesje. Zaterdag zal zijn ploeg vanaf de eerste minuut met het mes tussen de tanden spelen. De toegang tot deze ondernemersmatch is gratis.

Gedeputeerde Igor Philtens en Johan Grauwels van Voka – KvK Limburg laten de bal rollen. En na de match, die 2 x 25 minuten duurt, weten we wie de tweede Voka – Toerisme Limburg Cup wint. Net voor de aftrap van KRC Genk – STVV mag op de middenstip de kapitein van de winnende ploeg de beker in ontvangst nemen.

Volgende bedrijven uit Sint-Truiden verdedigen de geel-blauwe eer:

- Jomaco Evercool

- Maris

- Carglass

- Christiaens Wijnhandel

- Vanlangenaker Transport

- Bruyninx

- Geba Interieur

- Meekers Accountants

- Logis Opleidingen

- Callant

Zij nemen het op tegen de volgende blauw-wittelingen:

- Engie

- Groep Jomaco

- Clafru

- D-Lightz

- Radson

- Bandencentrale ZRS

- Luminus

- Carglass

- Concordia

- Belinoord

- A&B Consultants