Skip to main content

Ondernemen met crowdfunding

  • 21/02/2017

De laatste jaren wint crowdfunding aan populariteit. Sterker nog, in België is crowdfunding in een stroomversnelling gekomen met een verdriedubbeling van budgetophaling in 2016 ten opzichte van 2015. België is aan een heuse inhaalslag bezig ten aanzien van onze buurlanden. Ook in Limburg leeft de alternatieve vorm van financiering.

In navolging van het succesvolle atelier dat in het voorjaar van 2016 plaatsvond, organiseerde Voka – KvK Limburg dit jaar opnieuw een Crowdfundingatelier. Voor deze editie tekenden vijf straffe ondernemers in om hun campagne startklaar te maken voor lancering.

 

Het atelier bestond uit vier competentiegerichte sessies – drie groepssessies en één individuele sessie- waarbij de deelnemers voorzien werden van de nodige tips en tricks. Die kregen ze onder meer van expert Aram Goudsmit van het Nederlandse adviesbureau Douw&Koren. Dat vormt sinds het prille begin de pioniers in de crowdfunding, die samen het maximale uit een campagne trachten te halen. De sessies stonden ook in het teken van ervaringsuitwisseling tussen de verschillende kandidaten, afkomstig uit diverse branches.

 

De campagnes van de kandidaten bevinden zich in de sfeer van beauty & fashion en de muziekscene. Daarnaast staat één van de projecten in het teken van herbestemming van een bestaand schoolgebouw. Stuk voor stuk kijken de deelnemers er naar uit om hun campagne voor te stellen aan de ‘crowd’. Hou alle projecten in de gaten op www.facebook.be/kameracademie.

Propaganda
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo