Skip to main content
  • Nieuws
  • Noordlink wordt nieuwe Voka-uitvalsbasis

Noordlink wordt nieuwe Voka-uitvalsbasis

  • 16/04/2018

Voka – Kamer van Koophandel Limburg zal dit jaar een extra kantoor openen in het nieuwe bedrijvencentrum Noordlink in Lommel.  Vorige week kondigde het al de aanwerving van Johan Maesen aan als regioverantwoordelijke Noord-Limburg. “We zijn voor deze locatie niet over één nacht ijs gegaan. De Noord-Limburgse ondernemers zullen optimaal van onze dienstverlening kunnen genieten”, zegt gedelegeerd bestuurder Johann Leten.

noord limburg
“We kiezen bewust voor een business community omdat we graag tussen de ondernemers werken."

De keuze voor de locatie viel na lang wikken en wegen op Noordlink, een nieuw bedrijvencentrum in Lommel waar vroeger Big Media Group haar thuis had. “We zijn voor het selecteren van een Noord-Limburgse uitvalsbasis niet over één nacht ijs gegaan”, benadrukt Johann Leten.

“We hebben een shortlist opgesteld van zeven locaties die werden voorgedragen door onder meer het bestuur van Focus Noord, de Voka-ambassadeurs en onze Noord-Limburgse bestuursleden. Vervolgens hebben we iedere potentiële uitvalsbasis bezocht en geëvalueerd aan de hand van tien relevante criteria. Uiteindelijk bleven er twee kanshebbers over waarbij we voor Noordlink hebben gekozen”, verduidelijkt Leten.

Business community

“We kiezen bewust voor een business community omdat we graag tussen de ondernemers werken. Zo houden we de vinger aan de pols en kunnen we snel en efficiënt inspelen op actuele problemen. De accommodatie geeft ons bovendien de mogelijkheid om activiteiten te organiseren voor kleine en grote groepen. Ook de flexibiliteit en de uitgebreide dienstverlening zijn pluspunten.”

Een openingsdatum voor het kantoor in Noordlink is er nog niet, maar staat wel gepland voor het tweede kwartaal, naargelang de verbouwingswerken vorderen. Johan Maesen, de nieuwe regioverantwoordelijke Noord-Limburg, start alvast op 14 mei.

Niet wachten op Noord-Zuid

In december 2017 besloot de raad van bestuur van Voka – KvK Limburg dat er een vaste stek in Noord-Limburg moet komen. De motivering luidde: “Als de Noord-Limburgse ondernemers niet vlot tot bij ons geraken, dan komen wij tot bij hen. We gaan hiervoor niet nog langer wachten op de Noord-Zuidverbinding. Als werkgeversorganisatie blijven we natuurlijk op alle mogelijke niveaus druk uitoefenen om snel tot een oplossing te komen.”

Johann Leten: “Deze extra uitvalsbasis vergroot onze nabijheid voor de Noord-Limburgse ondernemers. Zij kunnen zo optimaal gebruik maken van onze dienstverlening. Deze uitbreiding toont aan dat we de beloftes in ons SALVO-actieplan nakomen.”