Skip to main content
  • Nieuws
  • Nieuws voor en door ondernemers: april

Nieuws voor en door ondernemers: april

  • 01/04/2019
banner

Lees hier bedrijfsnieuws van collega-ondernemers. Deze nieuwtjes verschenen in het aprilnummer van ONDERNEMERS. Wilt u uw ondernemingsnieuws ook hier terugvinden? Mail ons via communicatie.aw@voka.be

ATF

Voor het Antwerpse wegenbouwbedrijf ATF heeft zaakvoerster Mieke Frijters eind februari de Womed Award gewonnen als strafste vrouwelijke ondernemer van het jaar. Deze award, een initiatief van Markant vzw en UNIZO met steun van VLAIO, zet inspirerende vrouwelijke ondernemers in de kijker. Haar gedrevenheid, visie, mensgerichte leiderschapsstijl en groeistrategie maakten grote indruk op de jury. Net als haar broer stapte Mieke Frijters in 1982 mee in het wegenbouwbedrijf van haar vader. Toen die in november van datzelfde jaar overleed, zetten broer en zus volop hun schouders onder de verdere uitbouw ervan. ATF is gespecialiseerd in wegen-, riolerings- en grondwerken, recycling van wegenbouwmateriaal en bodemsaneringen. Onder zijn klanten telt het onder meer de Vlaamse overheden, de (petro)chemische industrie en bedrijven in en rond de haven van Antwerpen. Sinds 2012 heeft Mieke Frijters de volledige verantwoordelijkheid over het bedrijf, dat inmiddels ruim 100 werknemers telt.

www.atf.be

Biolectric

Biolectric, de producent van compacte biogasinstallaties voor vee- en varkenshouderijen en waterzuiveringsstations uit Temse, staat voor een volgende groeistap, als gevolg van een belang van zestig procent dat de Antwerpse holding Ackermans & van Haaren heeft genomen. Het merendeel van de klanten van Biolectric zijn landbouwers, die de biogasinstallaties gebruiken om methaangas uit mest om te zetten in elektriciteit en warmte. Schommelde de productie van Biolectric de laatste jaren rond de 50 units per jaar, dan kan het bedrijf aangestuurd door CEO Philippe Jans met de steun van Ackermans & van Haaren de jaarproductie opdrijven naar 250 units per jaar. ‘Gezien de grote uitdagingen waar klimaat en milieu ons vandaag voor stellen, is dit een relevante investering’, benadrukt CFO Tom Bamelis van Ackermans & van Haaren.

www.biolectric.be
 

Bureau MFJ Bockstael

Met oog op de dwingende vraag naar klimaatoplossingen, wil octrooi- en patentbureau Bureau MFJ Bockstael uit Antwerpen de hand aan de ploeg slaan. In zijn kantoor aan de Arenbergstraat in Antwerpen organiseert het in de volgende weken drie zogenaamde CU2 Meet-ups. Op 25 april, 16 mei en 20 juni laat het geïnteresseerde industriële en technologische spelers telkens kennismaken met interessante technologieën voor CO2-reductie en daarover ook van ideeën wisselen. De patent-databanken bevatten een schat aan creatieve ideeën en technologieën. Door die virtuele schatkamer te helpen ontluiken, wil Bureau MFJ Bockstael industriële en technologische spelers mee in het harnas hijsen om de CO2-uitdaging te counteren. Deelname aan een van de CU2 Meet-ups is gratis. Inschrijven kan met een mail naar patents@bockstael.be, met vermelding van de gekozen datum en het aantal aanwezige personen.

www.bockstael.be
 

thijs

 

Confiserie Thijs

Confiserie Thijs uit Sint-Niklaas heeft onlangs met zijn Oost-Vlaamse lekstok de erkenning als Vlaams streekproduct binnengehaald. Deze lekkernij bestaat uit een wit suikerdeeg, bedekt met een laagje witte of donkere fantasiechocolade. De Oost-Vlaamse lekstok werd eerst als nougatlolly ontwikkeld door grootvader Arthur, die Confiserie Thijs in 1931 heeft opgericht. In 1952 ontwikkelde hij ook de allereerste lollyproductiemachine, waarbij stokje en snoep automatisch werden samengevoegd. Sinds 1984 leidt zijn kleinzoon Joris Thijs de snoepjesfabriek, die zowel gommetjes als lolly’s produceert. De Oost-Vlaamse lekstok is intussen wijdverspreid onder de dorpswinkels.

www.confiserie-thijs.com
 

 

 

 

Floren

Steenbakkerij Floren uit Brecht is voortaan onderdeel van de Britse beursgenoteerde groep Michelmersh. Gelegen langs het kanaal Dessel-Schoten en opgericht in 1896, is Floren een van de oudste familiale steenbakkerijen van België.  Met Michel en Wauthier de Corswarem leidt vandaag de vierde generatie dit familiebedrijf, dat een twintigtal werknemers telt. Het sterk geautomatiseerde Floren produceert jaarlijks ongeveer 19,5 miljoen bakstenen. Na de overname door de Britse sectorgenoot Michelmersh blijven beide broers nog aan het roer staan om de integratie van Floren in de grotere groep, die jaarlijks ruim 100 miljoen bakstenen produceert, te begeleiden. Floren wordt voor de Britse groep een premiummerk dat architecten en huisdesigners in het Verenigd Koninkrijk en Europa moet verleiden.

www.floren.be

flow pilots

 

Flow Pilots

Bij Flow Pilots uit Antwerpen staat voortaan Dewi Van De Vyver als nieuwe CEO aan het roer. Ze vervangt Koen Pellegrims, die zich binnen het digitale innovatiebedrijf voluit op innovatie en business development gaat storten. Dewi Van De Vyver, die in 2011 al betrokken was bij de oprichting van Flow Pilots, was er al aan de slag als COO. Met 30 mensen in dienst bouwt dit bedrijf digitale producten en diensten voor bedrijven en begeleidt het hen bij alle fasen in het digitale transformatieproces. Sinds 2017 maakt het deel uit van de groep Cipal Schaubroeck. ‘We willen bij nog meer bedrijven nog vroeger aan boord komen om succesvolle digitale transformaties te realiseren’, geeft de nieuwe CEO aan. Daarom zal ze de komende maanden haar team alleszins trachten uit te breiden met onder andere iOS- en Android-ontwikkelaars, projectleiders en technical leads.

www.flowpilots.com
 

 

 

 

Garage Mertens

Het Waasland telt sinds kort een nieuwe autogroep met de groep Mertens-Buslot, na de overname van de groep Buslot door Garage Mertens uit Sint-Niklaas. De nieuwe groep is goed voor 120 medewerkers verdeeld over haar zes vestigingen in Dendermonde, Lokeren en Sint-Niklaas die de merken Audi, Volkswagen, Skoda en Seat vertegenwoordigen. Met de samenwerking willen de verschillende garages klanten beter bedienen en tegelijk het hoofd bieden aan de toenemende professionalisering in de branche. ‘Als groep willen we garant staan voor maximale bereikbaarheid, deskundig advies voor en na verkoop, een uitmuntende service én de technologie van morgen’, stelt zaakvoerder Dominique Desrumaux.

//vw.garage-mertens.be

Quality by Design

Quality by Design is sinds kort ook in Californië aanwezig met een eigen verkoopkantoor. Voor het Wilrijkse consultancybedrijf is het de eerste vestiging in de Verenigde Staten, nadat het eerder ook al in Nederland, Spanje, Colombia en Mexico kantoren heeft geopend. Wereldwijd telt het al 175 medewerkers. ‘In deze regio is er voor onze sector enorm veel potentieel. Zo is de grootste biotechcluster van de wereld er gevestigd. Doordat wij de consultancy en de wetgeving in beide landen kennen, kunnen we Amerikaanse bedrijven die zich in Europa willen vestigen, en vice versa, perfect ondersteunen’, stelt  CEO Bart Van Acker. 
De leiding van het nieuwe kantoor, dat opereert onder de naam ‘Quimera Quality Inc, heeft hij toevertrouwd aan Freya Wolles. Zij heeft ervaring met zowel het uitvoeren van projecten als het uitbouwen van een consultancyteam. Voor grotere projecten kan ze een beroep doen op de resources van het Mexicaanse kantoor.

www.qbd.eu
 

vavato

 

Vavato Group

Online veilingplatform Vavato Group heeft onlangs veilinghuis Jorisco uit Hamme overgenomen. Als online veilingplatform is Vavato Group gespecialiseerd in industriële goederen, faillissementsgoederen en collectiegoederen waaronder classic cars. Het bedrijf is opgericht in 2015 en telt ondertussen 30 vaste werknemers in het hoofdkantoor in Sint-Niklaas. Vavato en Jorisco verhandelden in 2018 samen voor 43 miljoen euro aan activa. Na de overname zou dit stijgen naar minimaal 55 miljoen euro, waardoor Vavato Group meteen het grootste online veilingplatform van België wordt. De expertise die Vavato Group met deze overname in huis heeft gehaald, laat haar toe om verder te focussen op de uitbouw van haar online platform. De werknemers van Jorisco vloeien over naar Vavato Group en verhuizen naar het kantoor in Sint-Niklaas. Paul Borms, hoofdaandeelhouder van Jorisco, blijft een belang behouden in Vavato Group en zal meewerken aan de strategie voor verdere expansie.

www.vavato.com 

Contactpersoon

Jan Van de Poel

Communicatiemedewerker

Welt white paper
Gosselin
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende