Skip to main content
  • Nieuws
  • Nieuwe website Euregio Maas-Rijn informeert ondernemers

Nieuwe website Euregio Maas-Rijn informeert ondernemers

  • 27/03/2017

De vier Kamers van Koophandel in de Euregio Maas-Rijn (Voka – Kamer van Koophandel Limburg, IHK Aachen, IHK Eupen en CCI Liège-Verviers-Namur) lanceerden onlangs de nieuwe website www.euregiochambers.eu. Hierop vinden ondernemers informatie over grensoverschrijdend zakendoen in de Euregio Maas-Rijn.

Euregio website

Met maar liefst 3,9 miljoen inwoners heeft de Euregio Maas-Rijn een groot economisch potentieel. De regio rond de zeshoek Hasselt-Maastricht-Luik-Aken-Heerlen-Eupen behelst ook Limburg, waardoor Voka – Kamer van Koophandel Limburg volop inzet op samenwerking met de andere Kamers uit de regio.

 

De samenwerking resulteert in een nieuwe website die bedrijven informeert over ondernemen in de Euregio Maas-Rijn. Dat gaat van het starten van een bedrijf in een buurland tot het raadplegen van informatie over specifieke thema’s als grensoverschrijdende arbeidsmobiliteit.
 

Nauwe samenwerking

Er wordt hierbij nauw samengewerkt met diverse organisaties als de Grensinfopunten (GIP) en EURES, een samenwerkingsverband van Europese arbeidsbureaus. Dat organiseert grensoverschrijdende arbeidsbemiddeling, zowel advies als bemiddeling en dit naar werknemers en werkgevers.

 

Johann Leten, gedelegeerd bestuurder Voka – KvK Limburg: “Ons engagement voor de Euregio Maas-Rijn gaat verder dan deze website. Met ons competentiecentrum Internationalisatie helpen we iedere dag Limburgse bedrijven die actief zijn of actief willen zijn in het buitenland.”

 

Ondernemers die met vragen zitten over internationaal ondernemen kunnen steeds terecht bij: catherine.dreesen@voka.be of www.voka.be/limburg/internationaalondernemen