Skip to main content
  • Nieuws
  • Nieuwe kritische column in Bedrijvig Limburg

Nieuwe kritische column in Bedrijvig Limburg

  • 03/09/2018

‘Alix in Wonderland,’ zo klinkt de naam van de nieuwe column in het maandelijks magazine van Voka-KvK Limburg. Alix is pas afgestudeerd en ze kruipt graag in haar pen. De 24-jarige copywriter werpt maandelijks haar kritische oog op het Vlaamse politieke schouwspel. Bedrijvig Limburg geeft haar het perfecte podium.

Alix in Wonderland

‘Ze zijn ondertussen al met 70, de Bekende Vlamingen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Acteurs en sporters zijn blauw, muzikanten zijn blijkbaar groen. Bestempel ze gerust als stemmenkanonnen: BV’s raken namelijk drie keer sneller verkozen dan hun partijgenoten. De vraag dringt zich op: waarom?’

Zo luidt de inleiding van de septembercolumn ‘Alix in Wonderland’, getiteld ‘Een BV als burgemeester?’. Onze columniste kijkt deze maand met argusogen naar het grote aantal BV’s dat zich kandidaat stelt bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Het is een primeur dat er een column verschijnt in Bedrijvig Limburg. Wat de volgende thema’s zijn die Alix zal aanhalen, is nog strikt geheim.

“De onbevangen blik van Alix geeft nieuwe inzichten op politieke thema’s. Kritische invalshoeken zijn een must en houden de conversatie gaande. Net om die reden geven we jonge mensen met een mening graag een medium,” legt gedelegeerd bestuurder Johann Leten uit. De meningen die worden uitgedrukt in ‘Alix in Wonderland’ zijn de inzichten van de auteur en weerspiegelen niet noodzakelijk het officiële standpunt van Voka-KvK Limburg.

Lees hier de column 'Alix in Wonderland'