Skip to main content

Nieuwe Havenverkeersverordening

  • 17/09/2020

Op 17 juli heeft de Vlaamse regering de Havenverkeersverordening voor de Antwerpse haven vastgesteld. Deze verordening zorgt voor een gebiedsdekkend juridisch kader voor het verkeer van havenvoertuigen binnen de Antwerpse haven en vervangt de aanvullende verkeersreglementen van de stad Antwerpen en gemeente Beveren. 

De verordening legt zowel de technische vereisten van de voertuigen vast als de voorwaarden voor relocatie (verplaatsingen van onbeladen voertuigen binnen het havengebied) en operationele transporten. Indien bepaalde afmetingen overschreden worden, zal men een vergunning moeten aanvragen. Alfaport Voka heeft steeds gepleit om de administratieve en financiële inspanningen voor bedrijven te beperken.

Momenteel worden de adviezen van de verschillende adviesinstanties verwerkt. Indien deze geen significante wijzigingen aan de verordening met zich meebrengen, wordt die van kracht op 1 januari 2021 (met een overgangsperiode van maximum 1 jaar, afhankelijk van het keuringsbewijs van het voertuig).

Dit najaar organiseren we hierover infosessies.

Bekijk hier het besluit van de Vlaamse regering en de bijhorende nota aan de Vlaamse regering.

 

Contactpersoon

Eliene Van Aken

Adviseur mobiliteit & intermodaliteit

VZW_IMU_GROUPS
Ontdek onze vacatures!
Proximus
Welt white paper
Plan je bezoek in ons Experience Center!
IMU - Sport Vlaanderen
Gosselin
IMU - Altez 0110