Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Nieuwe dynamiek bij Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant: Daniëlle Vanwesenbeeck nieuwe voorzitter Raad van Bestuur

Nieuwe dynamiek bij Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant: Daniëlle Vanwesenbeeck nieuwe voorzitter Raad van Bestuur

  • 01/06/2021

De Raad van Bestuur van Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant heeft op 31 mei Daniëlle Vanwesenbeeck aangesteld als nieuwe voorzitter voor de komende drie jaar. Zij volgt voorzitter ad interim, Benny Smets, CEO van Ninatrans, op. Daniëlle Vanwesenbeeck, oprichtster en CEO van MASTERmail, wenst met haar mandaat de belangen van ondernemers in gans Vlaams-Brabant te verdedigen, bruggen te bouwen tussen ondernemers onderling en een nieuwe dynamiek te brengen die ook de ondernemers van morgen aanspreekt.

Het ad-interimvoorzittersmandaat van Benny Smets, CEO van Ninatrans, liep ten einde op 31 mei. Benny Smets nam in 2020 de voorzittersrol over van Jean-Paul Van Avermaet, destijds topman van G4S en nadien CEO van bpost. Het Voka-benoemingscomité keurde de kandidatuur van Daniëlle Vanwesenbeeck unaniem goed. Smets zal vanaf heden de rol van vicevoorzitter op zich nemen. 

Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur van Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant: “Voka Vlaams-Brabant kijkt uit naar de samenwerking met Daniëlle Vanwesenbeeck, die we kennen als een zeer gedreven onderneemster. Verder dankt Voka Benny Smets hartelijk voor zijn inzet.”

Ervaren onderneemster met sterk netwerk

Daniëlle Vanwesenbeeck studeerde geschiedenis aan de Katholieke Universiteit Leuven, waarna ze accountmanager werd bij Direct Link. Sinds 2004 is ze zaakvoerder van het Leuvense bedrijf MASTERmail, dat ze zelf heeft opgericht. In deze functie won ze in 2012 de WOMED Award voor Vlaamse vrouwelijke onderneemster van het jaar. Vanwesenbeeck was Vlaams parlementslid en zetelde van 2017 tot en met 2019 in de commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Innovatie en Wetenschapsbeleid. In augustus 2019 verliet ze de politiek. Ze schreef opinies over ondernemen voor De Tijd en is sinds 2017 vaste columniste voor Trends.

Ik wil meer hoodies en sneakers zien bij Voka.

Daniëlle Vanwesenbeeck

Daniëlle Vanwesenbeeck: “Vlaams-Brabant is een economisch epicentrum met een sterke diversiteit aan ondernemers en sectoren. Als kersvers voorzitter van de Raad van Bestuur van Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant wens ik bruggen te bouwen tussen ondernemers onderling en de ondernemers van morgen aan te spreken. Samengevat: ik wil meer hoodies en sneakers zien bij Voka.”

Proximus