Skip to main content
  • Nieuws
  • Nieuwe business club artificiële intelligentie is schot in de roos

Nieuwe business club artificiële intelligentie is schot in de roos

  • 18/10/2019

Voka – Kamer van Koophandel Limburg lanceert een Business Club over artificiële intelligentie waar ondernemers concreet kennis kunnen maken met de technologie. In tien sessies leren ze hoe andere Limburgse ondernemingen AI in de praktijk toepassen. “De interesse is enorm. Het traject van tien sessies is met 22 deelnemers helemaal uitverkocht. Dit toont dat onze ondernemingen stappen willen zetten. Wij staan klaar om hen daarbij te helpen”, zegt Cathérine Dreesen, directeur internationalisatie en innovatie van Voka – KvK Limburg.

Businessclub
De business club AI ging gisteren van start bij Cronos Groep, Corda Campus.


Meer dan ooit zoekt artificiële intelligentie (AI) haar plek in onze ondernemingen. Het staat dan ook als een paal boven water dat er enorme efficiëntiewinsten te boeken zijn met deze technologie. Toch weten bedrijfsleiders niet altijd even goed hoe ze ermee aan de slag moeten in hun onderneming. Daarom start Voka – KvK Limburg met een Business Club AI die deelnemers in tien sessies technologische demo’s toont en ze laat kennismaken met de praktische toepassing ervan in Limburgse bedrijven.

“Vandaag is het meer dan ooit noodzakelijk om AI te demystificeren”, benadrukt Cathérine Dreesen, directeur internationalisatie en innovatie van Voka – KvK Limburg. “We moeten concreet tonen wat deze technologie kan betekenen voor Limburgse bedrijven. De kunst is om AI-technologie concreet te maken in een gefundeerde business case. Hoe implementeer je het? Hoe creëer je een buy-in van je directie? Hoe verdien je de investering terug? In deze business club tonen we hoe Limburgse bedrijven dat aanpakken.”

"Artificial intelligence kan kmo's afschrikken omdat ze niet altijd goed begrijpen waar het over gaat"

De spits wordt afgebeten door Wim Bijnens, partner bij de Cronos Groep, een toonaangevende IT-onderneming met 5.000 medewerkers. Hij geeft op Corda Campus zijn visie over de toekomst van artificiële intelligentie. Daarnaast gaat de Business Club ook op bezoek bij Limburgse bedrijven als H.Essers, AR Metallizing, Mediahuis en Callexcell.

"Dit uitverkochte traject toont aan dat Limburgse ondernemers klaar zijn om de volgende stappen te zetten"

Cathérine Dreesen: “Machine learning, augmented reality, computer vision, chatbots en predictive analytics. Het zijn allemaal thema’s die binnen het kader van artificiële intelligentie vallen. Dat kan kmo’s afschrikken, omdat ze niet altijd goed begrijpen waar het over gaat. Wij willen hen samen met onze samenwerkingspartner Wingmen concreet in demo’s tonen wat deze technologie kan betekenen voor hen. Al de eerdergenoemde onderwerpen komen bij ons aan bod en geven bovendien een representatief beeld van waar Limburg nu juist staat met artificiële intelligentie.” 

Contactpersoon

Veroniek Hermans

Senior adviseur innovatie & digitalisering

Circuit Zolder