Skip to main content
  • Nieuws
  • Nieuw schoolgebouw International School Ghent goed nieuws voor West-Vlaamse bedrijven

Nieuw schoolgebouw International School Ghent goed nieuws voor West-Vlaamse bedrijven

  • 13/09/2016

Vrijdag 9 september werd het nieuwe schoolgebouw geopend van de International School Ghent. De school telt zo’n 80 leerlingen van over de hele wereld. Het zijn allemaal kinderen van buitenlandse werknemers die in West- en Oost-Vlaamse bedrijven en kennisinstellingen werken.

ISG Maya Lusher

Begin deze maand zwaaiden voor het eerst de deuren open van het nieuwe schoolgebouw van de International School Ghent (ISG) aan de De Pintelaan in Gent. Op het terrein van 3.820 m2 staat nu een nieuwbouw met 10 leslokalen, enkele multifunctionele lokalen en een polyvalente eetzaal. Op het terrein werden enkele oude gebouwen gesloopt en werden er een drietal bestaande gebouwen gerenoveerd, o.a. tot een sportzaal. Het nieuwbouwproject kostte zo’n 4 miljoen euro.

In het nieuwe gebouw zal op termijn les gegeven worden aan 150 leerlingen. Momenteel zijn er 76 leerlingen ingeschreven tussen 2,5 en 12 jaar met in totaal meer dan 30 verschillende nationaliteiten. Het gaat om kinderen van expats die tewerkgesteld zijn in verschillende bedrijven in Oost- en West-Vlaanderen.

Belang van internationaal onderwijs

De school werd opgericht met de bedoeling de aantrekkelijkheid van Oost- en West-Vlaamse bedrijven en kenniscentra naar buitenlandse werknemers toe te vergroten. Al te vaak werden die organisaties immers geconfronteerd met de handicap geen internationaal onderwijs te kunnen aanbieden voor kinderen van buitenlandse werknemers. Stichtende leden van de school zijn UGent, Barco, het Vlaams Instituut voor Biotechnologie en Volvo. In een internationale school krijgen leerlingen les uit een internationaal curriculum zodat ze vlot kunnen inpikken als hun ouders na enkele jaren in een ander land tewerkgesteld worden. Maar ook Vlaamse expats kunnen in afwachting van hun nieuwe opdracht in het buitenland hun kinderen op die manier probleemloos in Gent verder les laten volgen.

JP Tanghe, bestuurder van ISG, huidig algemeen directeur van Voka West-Vlaanderen en vertegenwoordiger van één van de stichtende leden van de school (Barco), volgde de bouw van het nieuwe schoolgebouw op: “Een school bouwen in 11 maanden tijd is een huzarenstuk. Ik ben dan ook fier dat we dit hebben kunnen realiseren. Ik wil dan ook aannemer Cordeel, architect De Vloed en alle onderaannemers bedanken samen met de UGent en Stad Gent voor de snelle opvolging van alle werken.”

Maija Lusher, Head of School International School Ghent: “All teachers, parents and students are very excited about the new building. I’m confident that this new building in Ghent will help us to the continuing growth and success.”

Naast de stichtende leden van de International School of Ghent steunen ook een grote groep organisaties zoals de Stad Gent, de Stad Kortrijk, de Provincies Oost- en West-Vlaanderen, Voka Oost- en West-Vlaanderen en anderen de internationale school.

Lees hier de reportage over de International School Ghent in ons magazine Ondernemers!

Bekijk hier Enkele foto's van de avond (Fotograaf Patrick Holderbeke)

Bekijk hier het filmpje over ISG (door Pieter Vanderhaeghe)

Nieuwbouw International School Ghent from Voka West-Vlaanderen on Vimeo.