Skip to main content
  • Nieuws
  • Nieuw netwerkplatform van Jong Voka Limburg schot in de roos

Nieuw netwerkplatform van Jong Voka Limburg schot in de roos

  • 09/03/2017

Jong Voka Limburg, de jongerenafdeling van Voka – KvK Limburg, startte drie maanden  geleden met een mini-netwerk voor JOE’s (Jonge Ondernemers-Eigenaars). Dat verenigt twaalf jonge ondernemers-eigenaars die vijf keer per jaar samenkomen voor een rondetafelgesprek. Het concept is zo succesvol dat er al genoeg kandidaten zijn voor een tweede netwerk. “We denken er aan om met een tweede JOE-groep te starten”, klinkt het.

“We zijn met dit mini-platform begonnen omdat eigenaars-ondernemers met mensen in dienst vaak voor dezelfde uitdagingen komen te staan. Ze hebben net iets meer aan hun hoofd en appreciëren het als ze in vertrouwen met kennissen ervaringen kunnen uitwisselen”, zegt Jorg Trippaers van het Jong Voka-bestuur.

Rondetafelgesprekken

JOE’s zijn leden van Jong Voka die elkaar al kennen van de ‘reguliere’ Jong Voka-werking. Ze zijn eigenaar van een onderneming en hebben een aantal mensen in dienst.  “We beperken de rondetafelgesprekken tot 12 personen, omdat meer mensen rond de tafel een rem zetten op de ongedwongenheid en interactie. Het is de bedoeling om echt dingen van elkaar op te steken. Daar moet je de juiste sfeer voor creëren”, meent Trippaers. “Daarom vinden de gesprekken telkens plaats in een restaurant met een hapje en een drankje.”

JOE’s van het eerste uur

De huidige JOE’s worden vanuit het Jong Voka aangestuurd door Jorg Trippaers (Trippaers Transport) en Eef Possemiers (HCM Vision). Maken deel uit van de eerste JOE-kern: Olivier Biesmans (Kreamat),  Sophie Bijloos (Belisius Advocaten), Roel Boussu (B-Sure), Michaël Braeken (D-Lightz), Benny Ceyssens (Immo-Wereld), Vicky Dethier (Bouwbedrijf Dethier), Nele Gommers (Aromazz en Theatercafé),  Steven Lisens (Baldewijns & Co), Stefaan Meekers (Bouwbedrijf Meekers) en Stefan Vanluyten (Atrado).

Over Jong Voka Limburg

Jong Voka Limburg telt in zijn netwerk 250  jonge bedrijfsleiders, zaakvoerders, leidinggevenden en starters jonger dan 40 jaar. De bedoeling is dat de leden contacten leggen en zich engageren om van september tot juni deel te nemen aan tien activiteiten zoals party’s, interessante debatten, begeesterende bedrijfsbezoeken enzovoort. Jong Voka telt in heel Vlaanderen 1.500 leden.