Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Nieuw netwerk voor familiebedrijven gaat ook taboes niet uit de weg

Nieuw netwerk voor familiebedrijven gaat ook taboes niet uit de weg

  • 28/10/2020

Familiebedrijven sterker maken voor de toekomst en verenigen; dat wil Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland realiseren met de Family Business Hub. Dit gloednieuwe business-netwerk gaat daarbij geen enkel thema uit de weg.

‘We merken dat eigenaars en bestuurders van familiebedrijven nood hebben aan een klankbord. En wie is er beter vertrouwd met de uitdagingen van familiale opvolging en deugdelijk bestuur dan andere  familiebedrijven? Op een dag krijgt iedereen met diezelfde vragen te maken’, zegt Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder van de Kamer Antwerpen-Waasland..’ Met de nieuwe Family Business Hub brengen we familiebedrijven samen rond de belangrijkste thema’s. We helpen hen heel concreet beslissingen te nemen en gaan ook emotionele aspecten of taboes zoals extern aandeelhouderschap, niet uit de weg’.  

De afgelopen twee jaar heeft Voka Antwerpen-Waasland de dienstverlening voor familiebedrijven al sterk uitgebreid. Er zijn trajecten waar beide generaties aan kunnen deelnemen zoals het traject familiecharter dat wegens groot succes al aan haar vijfde editie toe is, of de Next Gen bootcamp, waarin we opvolgers coachen in hun leiderschapsvaardigheden.
Florence Verschueren, projectcoördinator familiebedrijven: ‘Heel veel aandacht in onze trajecten gaat naar het emotionele aspect; een cruciale factor voor de toekomst van een familiebedrijf. De juridische, financiële en fiscale aspecten zijn één zaak. Maar het emotionele wordt vaak vergeten. Als er dan geen of een slechte communicatie is, hebben we broeihaarden voor conflicten met soms dramatische gevolgen. Zoiets luidt niet zelden het einde in van een  familiebedrijf. Of misschien nog erger: een  familie die  geen kerst meer samen viert. Zoiets willen we kost wat kost voorkomen. Daarnaast willen we familiebedrijven helpen om verder te professionaliseren.’
Ook familiebedrijven die (mogelijks) geen uitzicht hebben op familiale opvolging helpen we via een nieuw traject.  

Het volledige aanbod op www.voka.be/communities/family-business-hub

 

Contactpersoon

Florence Verschueren

Adviseur familiebedrijven

Maak kennis met onze familiebedrijven

Kom maar te weten
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Welt_6stappenplan
AW_Digitalisering