Skip to main content

Nieuw Jobevent in Limburg!

  • 16/07/2021

Hogeschool PXL organiseert jaarlijks het PXL-Jobevent, in nauwe samenwerking met Voka - Kamer van Koophandel Limburg. “Met dit Jobevent wil Hogeschool PXL de laatstejaarsstudenten maximale kansen bieden om een eerste job te vinden. Het is ook een unieke kans voor alle andere studenten om goede contacten te leggen voor het vinden van een stageplaats, een bijverdienste als jobstudent of werkstudent! Met een arbeidsmarkt in beweging willen Hogeschool PXL en Voka – Kamer van Koophandel Limburg in samenwerking met VDAB Limburg en 50pluz voor de 15de editie het event uitbreiden. Voor de editie van 2022 beslaat het event 2 dagen; enerzijds een beurs voor het afstuderend talent van Hogeschool PXL , anderzijds een beurs voor 50 plussers.” zegt algemeen directeur Ben Lambrechts van Hogeschool PXL.

Kris Claes, directeur belangenbehartiging bij Voka – KvK Limburg: “Onze bedrijven geven steevast aan dat het vinden van geschikte medewerkers hun grootste uitdaging is. We zien de openstaande vacatures maand na maand stijgen, terwijl de visvijver van potentiële medewerkers steeds kleiner wordt. Voor iedere 100 personen die de arbeidsmarkt verlaten, staan er tegenwoordig slechts 69 klaar om hun plaats in te nemen. Het is dan ook cruciaal om het potentieel dat er wél nog is optimaal te benutten. In die optiek zijn 50-plussers even waardevol voor onze bedrijven als pakweg pas afgestudeerden.”

Tinne Lommelen, provinciale directeur VDAB Limburg: "In Limburg zijn nog steeds 6.062 werkzoekenden zonder werk (in bemiddeling, opleiding of voortraject) van 50 jaar en ouder op zoek naar een job. Gezien de spanningen op de arbeidsmarkt is het een opportuniteit om ook deze talenten de kans te geven om te solliciteren naar de openstaande vacatures bij Limburgse bedrijven. Het is positief dat PXL en Voka - KvK Limburg hun schouders onder deze specifieke jobdatingproject voor ouderen wil zetten. Hopelijk reageren de bedrijven positief, want zonder jobkansen blijven de 50 plussers op hun honger zitten".

"Bij 50pluz zijn we ons bewust van de uitdagingen die 50 plussers tegenkomen op hun zoektocht naar werk. We begrijpen ook waar de aarzeling bij werkgevers vandaan komt om oudere werknemers aan te werven. Op een positieve en constructieve manier doen we er alles aan om de deuren naar de arbeidsmarkt voor 50 plussers open te houden. Vooroordelen mogen niet veralgemeend worden, er bestaan legio 50 plussers die ze kunnen weerleggen. Werkgevers krijgen in het volgend decennium te maken met grote uitdagingen. Onvoldoende aanbod van intredende werknemers is één van de factoren waar we allemaal rekening mee moeten houden. Gemotiveerde 50 plussers die graag aan de slag blijven, kunnen een rendabele en duurzame oplossing bieden voor iedere werkgever. Het 50pluz Team bestaat uit een twintigtal ervaringsdeskundigen. Onze collega’s hebben een rijke carrière achter de rug als beleidsmaker, directielid, HR-manager, bedrijfspsycholoog, organisatiedeskundige of gecertificeerd coach. De begeleidingen die we aanbieden aan 50 plussers en aan bedrijven zijn 100% op maat gemaakt. Geen twee situaties zijn hetzelfde dus we zoeken altijd samen naar het juiste traject. Ons multidisciplinair team staat zowel werkzoekende 50 plussers bij als bedrijven die inclusiever willen gaan werken. Wij bouwen bruggen, geen drempels. 50 plussers, collega’s met een gouden randje. Dit eerste Jobevent voor 50 plussers sluit volledig aan bij onze missie en visie." besluit Herman Reynders, voorzitter van 50pluz.

Contactpersoon

Christiaan Vanheusden

Coördinator marketing & communicatie

Propaganda
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo