Skip to main content
  • Nieuws
  • Nieuw aanbod Plato en Businessclub UK spelen in op groeiambities van ondernemers

Nieuw aanbod Plato en Businessclub UK spelen in op groeiambities van ondernemers

  • 22/03/2019

Voor tal van bedrijven in  de Antwerpse regio en het Waasland liggen er ook in het buitenland mooie kansen, dus helpt Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland hen graag mee hun grenzen te verleggen. Daarvoor lanceert de Antwerps-Wase Kamer deze lente drie nieuwe Plato-groepen specifiek gericht op internationaal ondernemen. Los van de heersende onzekerheid over de brexit, zet ze bovendien een Businessclub UK op poten om ondernemers  te ondersteunen in hun zaken met  het Verenigd Koninkrijk.

plato internationaal‘In een geglobaliseerde wereld is het ook voor Vlaamse ondernemers vandaag meer dan ooit zaak om over de grenzen te kijken, om zich in hun business minstens staande te kunnen houden’, licht directeur Ondernemerschap Sven De Vocht toe waarom de Antwerps-Wase Kamer een aanbod op maat van ondernemers met internationale groeiambities heeft ontwikkeld.

Dat omvat eerst en vooral drie nieuwe groepen van Plato, Voka’s succesvolle concept van een lerend netwerk voor groeibedrijven dat al 27 jaar lang zijn waarde bewijst. Deelnemers aan een Plato-groep komen maandelijks samen om kennis en ervaring rond een specifiek thema te delen. Een team van peters en meters met ruime ervaring in het bedrijfsleven begeleidt hen daarbij. De onderwerpen die tijdens hun gezamenlijke traject worden aangesneden, bepalen zij zelf in onderling overleg.
‘Over heel die periode hebben er in de regio Antwerpen-Waasland al meer dan 1.000 kmo-bedrijfsleiders deelgenomen aan Plato. Verspreid over dertien groepen die momenteel al lopen, telt onze regio meer dan 150 Plato-deelnemers’, stipt Sven De Vocht aan.

Met een kennismaking en een teambuilding in het Outfort in Hoboken gaat vrijdag 22 maart de Plato-groep Go International als eerste van start. Deze groep richt zich op bedrijven die hun eerste internationale stappen willen zetten.
Volgende week vrijdag 28 maart volgt dan de kick-off van de Plato-groep International Strategy. Deze groep brengt ondernemers samen die al lopende internationale activiteiten verder willen uitbouwen en hun strategie in die zin willen aftoetsen.
Begin april ten slotte komen de deelnemers aan de nieuwe Plato-groep International Growth Strategy voor het eerst samen. In deze groep bekijken de deelnemers hoe ze hun groeistrategie internationaal gezien verder kunnen inkleuren.

Samen zijn deze drie nieuwe groepen goed voor nog eens meer dan veertig deelnemende bedrijven. Onder andere Erea Energy Engineering uit Wijnegem stapt in de groepen Go International én International Growth Strategy, met de bedoeling om internationaal verder te kunnen groeien.
‘Als deelnemer aan de al lopende groep rond Tech Strategy, ben ik al vertrouwd met Plato. Ook al exporteren we vandaag al naar een veertigtal landen, de hoofdmoot van onze productie is bestemd voor de Benelux’, getuigt Herman Nollet, zaakvoerder van deze fabrikant van energiezuinige transformatoren. ‘Een kleine sprong voorwaarts op internationaal vlak kan voor een kleinere kmo zoals de onze al veel betekenen. In de Plato-groepen zal aandacht uitgaan naar heel interessante topics, zoals werken met agenten of jouw e-commerce uitbouwen. Van de ervaringen en kennis die de andere deelnemers en de begeleidende peters daarmee hebben, kunnen we alleen maar bijleren.’

Omgaan met brexit

Voor bedrijven die de komende tijd hun business specifiek in het Verenigd Koninkrijk willen veiligstellen en versterken, lanceert de Antwerps-Wase Kamer binnenkort ook een Businessclub UK.
‘Dit lerend netwerk omvat tien sessies. Daarvan vinden drie workshops plaats tijdens een tweedaags werkbezoek aan Londen’, geeft Sven De Vocht nog mee. ‘In combinatie met de input van ervaringsdeskundigen, biedt deze Businessclub UK zo ondernemers extra houvast in de huidige onzekere tijden als gevolg van de brexit.’


Meer weten over Plato Internationaal? Contacteer charlotte.fivez@voka.be.
Voor informatie over de Businessclub UK kan u steeds terecht op sophie.beyers@voka.be.

Contactpersoon

Jan Van de Poel

Communicatiemedewerker

AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
Welt white paper
Gosselin