Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Niet één maar twee nieuwe CEO’s bij Voka Oost-Vlaanderen

Niet één maar twee nieuwe CEO’s bij Voka Oost-Vlaanderen

  • 25/01/2023

Twee weken geleden ging in een fractie van een seconde een klein schokgolfje doorheen de kantoren van Voka Oost-Vlaanderen. “Op zoek naar nieuwe CEO’s”, luidde de boodschap. Maar al vrij snel was voor iedereen duidelijk wat de bedoeling was. 

foto
In het midden de oude CEO's Maarten en Christine geflankeerd door de nieuwe Inya en Pascal
Een vrije bijdrage door Pascal Buysse, één van de nieuwe CEO’s

Euh, hebben we iets gemist? Twee nieuwe CEO’s in opvolging van de vorige twee? Even de website raadplegen. Hmm, daar worden we ook niet wijzer van. Hoe zit de vork dan juist aan de steel?

Wel, laten we beginnen met te vertellen dat CEO een acroniem is met een dubbele betekenis. In Oost-Vlaanderen staat het voor Chief Entertainment Officer, een concept dat al even meegaat. De medewerker die tot CEO wordt benoemd, organiseert alle informele activiteiten met collega’s. Hilde Schuddinck nam als eerste de rol op zich en regelde onvergetelijke uitstapjes voor de Oost-Vlaamse equipe.

Na een waarden- en cultuurtraject in 2021 dat zelf door de medewerkers werd gedragen en gestuurd, werd beslist om er voortaan een duorol van te maken. De eerste zaadjes werden geplant tijdens de strategische driedaagse in Westouter. Kort nadien gaf Hilde de fakkel door aan Christine Leytens en Maarten Dheedene. De eerste activiteit die dit olijke duo uit hun hoed toverden, was een winterwandeling in het wereldberoemde winterwonderland Velzeke. In 2022 volgden een tafeltennistornooi (‘Me Ping! You Pong?’), een zomerhoedenpicknick in het nabijgelegen Gentse Zuidpark die in het water viel, samen naar het WK Voetbal kijken en - om af te sluiten - een ‘nieuwjaarsrestjes-receptie’ voor alle collega’s. Goed gedaan, Maarten en Christine!

Grote schoenen om te vullen voor de opvolgers: Inya Synhaeve en Pascal Buysse. Deze twee werden met een Stalinistische score verkozen. De aanstelling van de nieuwe CEO’s gaat immers gepaard met een promotiecampagne en een heuse verkiezing als sluitstuk. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er geen tegenkandidaten waren. Hopelijk censureert de KGB dat laatste zinnetje niet.

Wat kunnen we van The Beauty and The Beast verwachten? Misschien een trailwalk? Of skydiven? Wat gezegd over garnaalvissen? Geocashing? Fierljeppen? Krulbollen? Of boogschieten op de liggende wip? Of dan toch liever een staande wip? Het is duidelijk. Er borrelt van alles. Wat de huidige CEO’s uit hun mouw zullen schudden is vooralsnog een goed bewaard geheim, maar ze zijn dankbaar voor alle goede ideeën en input. Een ding is zeker: de standaard is gezet door Christine en Maarten en de verwachtingen voor Inya en Pascal zijn duidelijk hooggespannen. In de volgende Made in Voka krijg je misschien de impressies van eerste exploten. Of kom gewoon eens af en doe mee met I&P.