Skip to main content
  • Nieuws
  • Netwerk Smart Cities ontdekt T2-campus

Netwerk Smart Cities ontdekt T2-campus

  • 06/11/2018

Het netwerk Smart Cities van Voka – Kamer van Koophandel Limburg bezocht zopas de nieuwe T2-Campus in Genk. De leden van het netwerk kregen een rondleiding en lieten zich inspireren door sprekers van 3E en Hogeschool PXL. Afgelopen zomer ondertekende Voka – KvK Limburg nog een samenwerkingsovereenkomst met de Thor Park-campus.

netwerk smart cities

Het netwerk Smart Cities verenigt Limburgse ondernemers, academici, lokale overheden en toeleveranciers die geloven in het Smart Cities-idee. Ze komen vijf keer per jaar samen om kennis en ervaring uit te wisselen.

Het bezoek aan de T2-campus, waar dagelijks 1.300 trainees deelnemen aan inspirerende technologiemodules en  projecten, kadert in één van die vijf bijeenkomsten. Het netwerk kreeg een rondleiding en luisterde naar de inspiratiesessie van Antoon Soete van 3E, een technologiebedrijf in hernieuwbare energie, over het gebruik van Big Data en Internet of Things in gebouwen. Aansluitend gaf Astrid Hannes, directeur Onderzoek & Dienstverlening bij Hogeschool PXL, meer toelichting over het PXL Living Lab, waarbij het vanuit het netwerk Smart Cities verschillende werkgroepen opstart. Die worden uitgewerkt op de volgende bijeenkomst.

Charter T2-Campus

Voka – Kamer van Koophandel Limburg ondertekende in juni nog een samenwerkings-overeenkomst met de T2-campus in Genk. Voka – KvK Limburg engageerde zich om mee te denken en te werken met de T2-campus rond initiatieven die kaderen binnen de 4 pijlers van het ecosysteem: corporate innovation & expertise, infrastructure, mentorship, networking.

Johann Leten, gedelegeerd bestuurder Voka – KvK Limburg: “We zetten het charter meteen kracht bij door onze ondernemers naar de campus te brengen. Een nauwe band tussen onderwijs en bedrijfsleven is noodzakelijk om de krapte op de arbeidsmarkt aan te pakken.”