Skip to main content
  • Nieuws
  • Negen Voka-leden landen of breiden uit in industriezone De Prijkels

Negen Voka-leden landen of breiden uit in industriezone De Prijkels

  • 08/10/2019

De nieuwe percelen in industriezone De Prijkels geraken vlot ingevuld. Intercommunale Veneco stelde dertien bedrijven voor die hun bestaande site uitbreiden of die zich voor het eerst komen vestigen in de industriezone op de grens van Nazareth, Deinze en Kruisem. Daaronder zitten ook negen Voka-leden. We stellen ze kort aan u voor, inclusief hun wilde plannen.

In de regio Deinze scoort de tewerkstellingsgraad 80 procent

De voorbije jaren werd het bedrijventerrein De Prijkels uitgebreid met 96 hectare, waarvan een verkoopbare oppervlakte van 55 hectare en 41 hectare aan nieuwe infrastructuur en groenvoorzieningen. Eind vorig jaar kochten de bedrijven Renson uit Waregem, groep Monument uit Deinze en Spraying Systems uit Gent al een perceel en onlangs stelde intercommunale Veneco nog eens dertien bedrijven voor, die een stuk van de nieuwe site zullen innemen.  

Veneco mikt op vierhonderd extra jobs, een extra boost voor de tewerkstelling in deze regio, die met een tewerkstellingsgraad van 80 procent al hoog scoort in Oost-Vlaanderen.

Bron: Veneco

Rabotvins

Een opvallende nieuwkomer is Rabotvins, de Gentse invoerder en verdeler van wijnen en aperitieven. De wijnhandelaar bottelt en verdeelt ook een eigen merk van aperitieven. Het circulatieplan in Gent is een van de redenen van hun verhuis (minder afhalingen), maar op hun huidige locatie konden zij ook niet meer uitbreiden. In Nazareth zullen zij een nieuwe bottelarij bouwen op de site van 12.000 m².

www.rabotvins.com

Beddeleem

Beddeleem, totaal afwerkingsbedrijf, verhuisde in 2002 al naar ‘De Prijkels’. Sindsdien is de omzet verdubbeld en het personeelsbestand gegroeid naar 180 medewerkers. Om verdere groei te garanderen, is een uitbreiding op ‘De Prijkels’ noodzakelijk. Op de nieuwe site, met een oppervlakte van 27.350 m2, bouwt Beddeleem de schrijnwerkactiviteiten met maatmeubilair en de productie van binnendeurplaten verder uit, met speciale focus op duurzame producten en productieprocessen.

www.beddeleem.be

Boons Fis

Het bedrijf Boons Fis heeft als kernactiviteit het produceren en verdelen van industriële apparatuur voor reiniging, handling en hygiëne. Door hun jarenlange aanwezigheid op de E3-laan was de keuze snel gemaakt om uit te breiden op ‘De Prijkels’. Het bedrijf kocht een perceel aan van 6.245 m2 en mikt op een groei naar 35 medewerkers.

www.boonsfis.com

Creaplan

Creaplan, een bedrijf met jarenlange specialisatie in het ontwerpen en bouwen van professionele beursstanden, breidt uit met een perceel van 25.346 m2 langs de E17. Creaplan heeft als doel te verdubbelen in 5 jaar. Dit betekent een creatie van een 50-tal extra arbeidsplaatsen. Het wil zoveel mogelijk medewerkers blijven aantrekken vanuit de buurt met een lage impact aan mobiliteit en zit in op compacte, modulaire en herbruikbare aluminium systemen om efficiënt te kunnen bouwen met een lage voetafdruk.

www.creaplan.be

De Groote

De Groote is specialist op het vlak van wegmarkeringen, belijningen en het verwijderen ervan. Bovendien plaatst het bedrijf stalen en houten vangrails. De roots van het bedrijf liggen in De Prijkels, daarom kozen zij ervoor om te verhuizen naar een perceel van 32.180 m2 binnen de zone. De bedoeling is om een state-of-the-art site te ontwikkelen, voorzien van de meest geavanceerde duurzame technologieën.

www.wegmarkeringen.be

Dematra

Dematra, nog een gevestigde waarde in De Prijkels, is een transportbedrijf werkzaam in de fijnmazige distributie in de Benelux. Dit gaat van kleine pakketjes tot volle trailers. Tevens beschikken zij vandaag over logistieke magazijnen voor opslag van voeding met een capaciteit van 80.000 palletplaatsen. De nieuwe site met een oppervlakte van 35.390 m2 is uitsluitend bestemd voor opslag van voeding en farmaceutische producten. Het bedrijf streeft naar een extra tewerkstelling van 50 werknemers. De ligging van De Prijkels is perfect,  vlak bij de E17.

www.dematra.be

Fixatti

Fixatti, beter gekend als Dakota, is gespecialiseerd in de productie en verkoop van kunststof granulaat en poeders die worden gebruikt als lijm en coatings in de bouw, textiel, automobiel en metaalcoating industrie. Fixatti breidt uit met een oppervlakte van 13.507 m2 in de zone De Lob, nabij de huidige vestiging. Het bedrijf hoopt op termijn 40 extra medewerkers aan te werven om de wereldwijde expansie verder te zetten. Al hun producten zijn ook recycleerbaar.

www.fixatti.com

Huurland

Het hoofdkwartier van het bedrijf Huurland verhuist vanuit Gent naar een perceel van 12.399 m2. Ze bouwen er geen rechtstreeks verhuurpunt uit, maar zullen vanuit De Prijkels wel de grotere machines beleveren. Het bedrijf wenst op de nieuwe site ook het aanbod in opleidingen uit te breiden naar heftruckchauffeur en graafkraanmachinist. Met het opwekken van eigen elektriciteit met zonnepanelen, het voorzien van verwarming met geothermie en de recuperatie van regenwater om de machines te reinigen, streeft het naar een CO2-neutraal terrein.

www.huurland.be

Sadel

Het montagebedrijf Sadel is al sinds 2000 aanwezig op dit industrieterrein. Om verdere groei mogelijk te maken, kocht het bedrijf een oppervlakte van 15.387 m2 op 200 meter van de huidige locatie. Sadel houdt zich uitsluitend bezig met groothandelsactiviteiten en is specialist in de toelevering van roestvaststaal producten. Het bedrijf heeft zich ontpopt tot één van de marktleiders in zijn sector met een omzet van ca. 65 miljoen euro. Ook de huidige samenwerking met lokale (transport)bedrijven willen ze graag behouden en zelfs versterken.

www.sadel.be