Skip to main content
  • Nieuws
  • Negen kandidaten voor drie exportprijzen

Negen kandidaten voor drie exportprijzen

  • 13/09/2019

Negen genomineerde bedrijven zullen meedingen naar één van de drie Limburgse Exportprijzen van Voka – Kamer van Koophandel Limburg. Dat reikt de felbegeerde beeldjes op 1 oktober uit tijdens het event The World for Smarties op Corda Campus. Er zijn drie categorieën: ‘born globals’, ‘kleine ondernemingen’ en ‘middelgrote en grote ondernemingen’.“ Export blijft een belangrijke motor voor onze economie. Dat bleek nogmaals uit onze Toekomstindicator die zopas verscheen”, zegt gedelegeerd bestuurder Johann Leten. 

Exportprijs
Vorig jaar gingen Brouwerij Martens en Roam Technology naar huis met de Limburgse Exportprijzen.

 

“Het belang van export, de unieke ligging van Limburg binnen de Euregio en het feit dat wij de eerste stop zijn richting het hinterland, zorgt dat de Limburgse exportprijzen een unieke bekroning zijn.  Nergens is het belang van export zo groot”, gaat hij verder.

De prijzen belonen daarom Limburgse ondernemingen die het afgelopen jaar de absolute top waren op vlak van export. Een jury onder leiding van Piet Pauwels (Decaan Faculty of Business Economics, Universiteit Hasselt) selecteerde de drie beste bedrijven per categorie.

De genomineerden (in alfabetische volgorde):

  • Categorie ‘Born Globals’ (ondernemingen die kort na hun opstart bewust kiezen voor export om groei te realiseren): Arkite, Luminex, Ugentec
  • Categorie kleine ondernemingen (<50 werknemers en <10 miljoen omzet): Crème de la Crème, Doxis Lighting Factory, Thermo-Clean
  • Categorie middelgrote en grote ondernemingen (>10 miljoen omzet): Bioracer, Europower Generators, Kaasbrik. 

De uitreiking van de awards vindt plaats tijdens The World for Smarties. Dit evenement brengt internationaal ondernemend Limburg eveneens samen voor twee straffe keynotes Trendwatcher Stefaan Vandist toont de opportuniteiten van de internationale transitiehefbomen, visionair ondernemer Mario Fleurinck vertelt over de impact van technologie op de export van de komende tien jaar.

Voor Johann Leten zijn bovenstaande ondernemingen belangrijke ambassadeurs: “Zij versterkten hun onderneming, maar ook onze economie door slim te ondernemen over onze grenzen. Voor veel bedrijven liggen daar nog erg veel opportuniteiten die we met ons team én deze prijzen in de kijker willen zetten.”

Vorig jaar wonnen Brouwerij Martens en Roam Technology de Limburgse exportprijzen.

Maak de prijsuitreiking vanop de eerste rij mee!

  • Tijdens The World for Smarties reiken we niet alleen de Limburgse Exportprijs uit, maar brengen we internationaal ondernemend Limburg samen. Op 1 oktober bereiden we je voor op de toekomst!
     
  •  Maak kennis met onze twee inspirerende keynote-sprekers, ontdek het programma of schrijf je meteen in. Klik hier!

Contactpersoon

Jeroen Verbeeck

Coördinator pers & communicatie