Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Nathalie Bleyenberg: “Tijdens Plato bouw je heel snel vertrouwensrelaties op."

Nathalie Bleyenberg: “Tijdens Plato bouw je heel snel vertrouwensrelaties op."

  • 22/06/2021

Nathalie Bleyenberg is HR-verantwoordelijke bij projectontwikkelaar Joost Danneels. Plato heeft ervoor gezorgd dat ze haar netwerk jaar na jaar uitgebreid heeft. In een interview met Voka geeft ze meer toelichting bij haar ervaring met Plato.

Logo vlaio
Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

“Ik ben Nathalie Bleyenberg en ik ben al meer dan 20 jaar actief in hr. Ik ben sedert 3 jaar werkzaam als hr-verantwoordelijke bij Bouwkantoor Joost Danneels. Wij zijn een projectontwikkelaar voor particulieren, gevestigd in Sint-Andries.”

Wat is jouw ervaring met Plato? Waarom heb je beslist om deel te nemen?

“Het Plato-traject werd me toelicht door een relatiebeheerder van Voka West-Vlaanderen. Het concept ‘Plato’ triggerde me onmiddellijk, vooral ook het terugkerende karakter hiervan. Maandelijks kon ik sparren met een aantal gelijkgestemden. Op die manier heb ik maandelijks bewust een moment voor mijzelf waar leren en bijleren van elkaar centraal staat. Zo ontwikkel ik mijn competenties op hr-gebied voortdurend.”

Voor ik startte met Plato had ik eerlijk gezegd geen netwerk.

Ondernemen is topsport, en je doet het niet alleen. Daarom zet Plato in op lerend netwerk. Hoe heeft dit jou geholpen? 

“Voor ik startte met Plato had ik eerlijk gezegd geen netwerk, terwijl ik nu over een sterk uitgebreid netwerk beschik. Een netwerk waar je ook echt op kan terugvallen met allerlei vragen. Het maandelijks kunnen delen van uitdagingen en ervaringen heeft me al vaak geholpen in de uitoefening van mijn job. In mijn huidige Plato-groep, Plato Hr-Strategie, bespreken we op het einde van iedere sessie ‘het ei van de dag’. Een aantal deelnemers leggen hun prangende vraag voor aan de groep en de groep pikt hier verder op in en deelt eigen ervaringen rond dit onderwerp. Ik heb reeds gemerkt dat dit tot veel kan leiden en dat we samen met de andere deelnemers toch al vaak iemand hebben kunnen verder helpen.”

Kun je een voorbeeld geven waarin jij ‘de fakkel’ - een goed inzicht, bijzondere inspiratie of waardevolle kennis - kreeg overgedragen van iemand anders binnen Plato op een manier die jou als ondernemer verder heeft geholpen?

“Er hebben me gedurende mijn verschillende Plato-trajecten heel wat personen geïnspireerd, zeker ook een heel aantal medewerkers van Voka West-Vlaanderen, zoals Tine Maes en Nele Braem. Zij zijn voor mij geweldige motivators geweest. Ook Joyce Simoens hoort daar bij, die mij uitdaagde om de rol van meter op te nemen in de nieuwe Plato Hr Operationeel.

Daarnaast is ook de meter (Evy Dubois) van mijn huidige Plato-groep voor mij een grote inspirator geweest, ik waardeer haar manier van aanpak en mogelijkheid tot inspireren van anderen.”

Ik vergelijk Plato met werken aan je zelfontwikkeling. Door de kennis te delen bij Plato, kom je nieuwe inzichten te weten.

Als ondernemer moet je soms ook in eigen boezem kijken. Heb je iets waardevols over jezelf ontdekt tijdens je deelname aan Plato?

“Ik ben van nature een heel introvert iemand, het volgen van Plato zorgde ervoor dat ik meer op de voorgrond durf te treden. Het participeren aan zo’n traject zorgt ervoor dat ik ergens uit mijn comfortzone wordt gehaald.”

Net als in een estafette kun je parallelle routes lopen (vergelijkbare situaties tegenkomen) met andere ondernemers. Wat geef jij op jouw beurt mee aan collega-ondernemers?

“Ondertussen heb ik reeds heel wat hr-expertise opgebouwd. Je botst tegen een aantal zaken aan, je maakt het één en ander professioneel mee… Je neemt met andere woorden al heel wat bagage mee. Je kan dus wel een aantal zaken meegeven aan jonge starters die nog in het begin van hun carrière staan. Het is altijd fijn om te vertrekken vanuit je eigen ervaring bij het geven van advies.

Los van sessies, kan je ook op iedereen rekenen. Je hebt steeds een aantal personen waar je kort even mee kan pingpongen, je bouwt heel snel vertrouwensrelaties op.”

Nathalie

Plato 30 jaar

 

Plato - lerend netwerk voor groeiondernemers bestaat 30 jaar! 

Lees hier alle getuigenissen van ondernemers over hun Plato-ervaring 

#plato30jaar

Nieuws vanuit de Plato-communities

Plato

 

Nood aan klankbord als ondernemer?

Dan ben je bij Plato - lerend netwerk voor groeiondernemers aan het juiste adres. Meld je aan voor kennisoverdracht, ervaringsuitwisseling én netwerking.

Ontdek Plato
imu - vzw - DNCM
imu - vzw - recupel
imu - vzw - salesforce
imu - vzw - obd
imu - vzw - Recupel