Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Nahima Lanjri (CD&V) kruipt achter het stuur bij DAF Trucks

Nahima Lanjri (CD&V) kruipt achter het stuur bij DAF Trucks

  • 14/09/2021

Op maandag 6 september 2021 organiseerde Voka een Voka Zomerstage bij DAF Trucks samen met federaal parlementslid Nahima Lanjri. Dit bezoek ging van start op het hoofdkantoor te Westerlo waar Nahima Lanjri werd ontvangen door het Directiecomité.

Het programma startte met een algemene voorstelling van DAF Trucks, gepresenteerd door Managing Director Stijn Van Eyken, gevolgd door een rondleiding in de cabinefabriek. Tijdens de lunchpauze kreeg Nahima Lanjri de kans om in dialoog te treden met de hoofafgevaardigden van de vakbond. Na de middag werd even stilgestaan bij de lancering van de Diversiteitsraad (adviesorgaan over diversiteit in al haar aspecten, bestaande uit een aantal medewerkers van DAF Trucks). De Zomerstage werd afgesloten met een bezoek aan de assenfabriek en met een nabespreking met het HR team onder leiding van HR Director Claire Meuws waar volgende topics aan bod kwamen: levenslang leren, landingsbanen, langdurig zieken en re-integratie, ergonomie, opname van verloven en tijdskrediet, CAO-onderhandelingen.

Na afloop gaf Nahima Lanjri het volgende mee: ‘Tijdens mijn stage bij DAF Trucks in Westerlo heb ik genoten van de interessante rondleidingen en uiteenzettingen over de werkzaamheden van het bedrijf. Als parlementslid vind ik het heel belangrijk om regelmatig de vinger aan de pols te houden bij wat er leeft bij onze bedrijven. Het is op bezoeken als deze dat ik nog een beter inzicht krijg in wat er goed gaat maar ook in waar de pijnpunten liggen en op welke manier ik dit kan opnemen in mijn parlementair werk. Ook bij DAF Trucks heb ik een aantal zaken bijgeleerd die ik meeneem naar het parlement zoals het succes van de mogelijkheid van landingsbanen die ertoe hebben geleid dat werknemers langer aan de slag kunnen blijven of hun snelle omschakeling in het kader van de COVID-maatregelen.

Waar ik ook van onder de indruk was was hun bereidheid om vroegtijdig aangepast werk aan te bieden aan hun werknemers. Men wacht niet tot werknemers meer dan een jaar ziek zijn om aangepast werk aan te bieden en zo hun terugkeer te vergemakkelijken. Men biedt dit al vroeger aan en dit zorgt ervoor dat men uitval van werknemers en veel langdurig zieken kan vermijden. Daarnaast besteedt men bij DAF Trucks enorm veel aandacht aan opleidingen op de werkvloer. Personen die willen werken en over de juiste ingesteldheid beschikken krijgen een kans bij het bedrijf. Men is er ook in geslaagd om de reeds aanwezige werknemers te verzoenen met nieuwe technologieën. Het personeel kreeg de mogelijkheid om zich om te scholen en zo met trots de overstap te maken naar een andere manier van werken. Ze zetten volop in op de talenten en bereidheid van hun werknemers. Hierdoor werken mensen graag bij DAF Trucks en hebben zovelen een lange carrière bij het bedrijf. Tijdens mijn stage mocht ik ook getuige zijn van de installatie van de diversiteitsraad. Heel knap dat ze zoveel van hun werknemers betrekken bij een positieve benadering van diversiteit op de werkvloer. Nogmaals hartelijk dank aan DAF Trucks en VOKA voor deze boeiende stage. Ik ga met jullie input aan de slag.’

 

Meer lezen over de Voka Zomerstages 2021? Klik hier voor een overzicht.

Advertentie VanRoey- nov