Skip to main content
  • Home
  • Nieuws
  • Nachtelijke werken op E19 richting Brussel
werfinfo
  • 28/04/2017

Nachtelijke werken op E19 richting Brussel

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert de volgende twee weken herstellingswerken uit op de E19 tussen Kontich en Mechelen-Zuid in de richting van Brussel. Ter hoogte van de middelste rijstrook bevindt er zich over de hele afstand een scheur in het wegdek. Om de hinder voor het verkeer te beperken, worden de werken ’s nachts en in verschillende kortere zones van maximaal 700 meter lang uitgevoerd. Richting Brussel zijn er ’s nachts steeds twee rijstroken afgesloten en moet het verkeer over één rijstrook.

werfinfoOp de E19 tussen Kontich en Mechelen-Zuid richting Brussel is een scheur vastgesteld in het wegdek. De scheur bevindt zich ter hoogte van de middelste rijstrook. Deze scheur is ontstaan door zettingen in de fundering. Het herstellen van de scheur is nodig om verdere schade, door inwerking van regenwater, aan de fundering en het asfalt te voorkomen.

Om de scheur te kunnen herstellen, moet die gedeeltelijk uitgefreesd en vervolgens opnieuw gevuld worden. De werken zullen volgens de huidige inschatting ongeveer twee weken duren. De duurtijd heeft voornamelijk te maken met de grote afstand waarover de scheur zich voordoet.


Verkeer 's nachts op 1 rijstrook

Om de hinder voor het verkeer zo beperkt mogelijk te houden, wordt er enkel ’s nachts gewerkt tussen 21.00 uur en 05.00 uur. Daarnaast wordt er ook enkel in korte zones van maximaal 700 meter gewerkt met een mobiele werf. Tijdens de werken zijn er steeds twee van de drie rijstroken richting Brussel afgesloten en moet het verkeer over één rijstrook de werfzone passeren. Alle op- en afritten van de E19 blijven wel steeds open.

Momenteel is het niet voorzien om tijdens de weekends te werken. Maar als de herstellingen trager vorderen dan verwacht, worden ook de weekendnachten mee ingezet.

Voka Charter Duurzaam Ondernemen

Als enige Vlaams charter erkend door de VN

Ons aanbod voor uw duurzame ontwikkeling!
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Deloitte Private
pfl