Skip to main content
  • Home
  • Nieuws
  • N-VA en Open VLD grootste in peiling Voka - KvK Mechelen-Kempen
Peiling
  • 20/05/2019

N-VA en Open VLD grootste in peiling Voka - KvK Mechelen-Kempen

Als het vandaag 26 mei was, dan zegt 50 procent van de ondernemers in Mechelen en Kempen te stemmen op N-VA. Dat blijkt uit een peiling van Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen bij 180 topondernemers. Daarna volgen Open VLD (23%) en CD&V (8%). Nog 1 op de 8 ondernemers was op het moment van de peiling onbeslist.

Voka peiling

Zo’n 180 topondernemers hebben deelgenomen aan de online bevraging van Voka - KvK Mechelen-Kempen. Die liep van 30 april tot en met 10 mei. N-VA kan op 50 procent van de stemmen rekenen. Bijna een kwart van de bevraagde ondernemers uit de regio gaat voor Open VLD. Op een afstand volgen CD&V (8%), Groen (3%) en sp.a (2%). Eén op de acht ondernemers is er nog niet uit: 12 procent weet nog niet op welke partij hij of zij komende zondag gaat stemmen.  

Geen halve oplossingen
Hoe de kaarten straks ook liggen: Voka - KvK Mechelen-Kempen vraagt aan de nieuwe Vlaams en federale regering een duidelijke visie. “En actie om écht te hervormen. Daarom hebben wij de verkiezingsvoorstellen van Voka gelanceerd onder de noemer ‘Durf kiezen, durf ondernemen!’. We vragen visie en moed van de politici om echte keuzes te maken, geen halfslachtige beslissingen”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka - KvK Mechelen-Kempen. “We wensen onze politici veel ondernemingszin toe om die beslissingen vervolgens ook volledig uit te voeren en niet halverwege te blijven steken. Alleen zo kunnen we de broodnodige hervormingen realiseren die zich nu meer dan ooit opdringen in Vlaanderen en België. Ondernemers vragen return on investment.”

Alle voorstellen van de Voka-Kamer Mechelen-Kempen zijn te bekijken op www.durfkiezen.be/lokaal/mechelen-kempen

 

N-VA en Open VLD de grootste
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Deloitte Private
pfl