Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Movetex doet bedrijven slimmer plannen met VLAIO-subsidie

Movetex doet bedrijven slimmer plannen met VLAIO-subsidie

  • 10/05/2022

Movetex, de techscale-up uit Herzele, diende in 2021 een grote subsidieaanvraag in bij VLAIO (Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen). Onlangs kwam de bevestiging dat hun field service-dossier finaal is goedgekeurd. Zo boeken planners in bedrijven maar liefst 80% tijdswinst en rijden techniekers minder kilometers. Tweemaal winst dus.  

foto
Co-founders Ken De Norre-De Groof en Dieter De Naeyer
 
Tekst: Sam De kegel

Movetex, opgericht in 2014, ontwikkelt een uniek SaaS-softwareplatform dat field service-bedrijven (ondernemingen met technische mensen op de baan) helpt bij het uittekenen van hun dagelijkse planningen. Het opmaken van een efficiënte planning is immers een cruciaal onderdeel van hun bedrijfsvoering. De juiste technieker op het juiste moment bij de juiste klant krijgen bespaart hen veel kilometers, kosten en CO²-uitstoot. Met Movetex gebeurt dit snel en geautomatiseerd. 

Het Oost-Vlaamse bedrijf ontwikkelt toepassingen voor twee sectoren. Enerzijds biedt Movetex slimme algoritmes voor delivery planning. Hiermee optimaliseert men de (route)planning van last-mile koerierdiensten en andere bedrijven die veelvuldig leveren. Een tweede strategische focus zijn de field-service bedrijven. 

De resultaten van de slimme planningsalgoritmes bij de eerste field-service klanten zijn alvast veelbelovend: het aantal gereden kilometers en de bijhorende uitstoot daalt met 30%, en een planner boekt maar liefst 80% tijdswinst in vergelijking met een manueel planningsproces. Bovendien bezorgt de schat aan plannningsdata waardevolle strategische inzichten aan de klant. 

CEO Ken De Norre-De Groof bevestigt het belang van de toegekende steun: “Bij Movetex willen we alle field service-bedrijven niet enkel laten groeien, maar vooral slim laten groeien. Onze AI-gedreven modules gaan dan ook veel verder dan de beperkte planningstools in FSM/ERP-software. Het resultaat voor onze klanten is duidelijk: meer afspraken met minder kilometers. Bottom-line dus een significante kostenbesparing voor het bedrijf. Voor de ontwikkeling van dit platform investeren we in totaal zo'n 1,2 miljoen euro, waarvan VLAIO 40% financiert. De aanvullende steun van VLAIO stelt ons in staat om de uitrol van onze software drastisch te versnellen. Deze subsidie is het resultaat van maandenlang hard werken door het hele Movetex-team. Ik zie dit dan ook als een pluim op de hoed van alle onze medewerkers. En als een stimulans om met Movetex blijvend in te zetten op innovatie en ontwikkeling, een cruciale pijler van het Vlaamse economische weefsel.”