Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Minister Gilkinet (Ecolo) bestuurt elektrische havenkraan bij Zuidnatie

Minister Gilkinet (Ecolo) bestuurt elektrische havenkraan bij Zuidnatie

  • 30/08/2021

Vrijdag 27 augustus bezocht federaal minister Gilkinet, bevoegd voor overheidsbedrijven en NMBS, in het kader van de Voka-zomerstages het Antwerspe havenbedrijf Zuidnatie. De minister had dit bedrijf uitgekozen omwille van hun focus op duurzame bedrijfsvoering.

De minister ging in gesprek met de familie Feys, aandeelhouders van Zuidnatie. Stéfanie Feys, CEO en Mark Van Aken, commercieel directeur stonden stil bij de expansieplannen van het bedrijf met een specifieke focus op duurzaamheid. Zo investeert het bedrijf in elektrificatie van forkliften, het bedrijfswagenpark en zonnepanelen.

De minister vroeg naar de plannen en betrokkenheid van het bedrijf bij de ontwikkeling van het aanpalende NextGen-project op de voormalige Opel-site. De haven wil daar bedrijven aantrekken met focus op circulaire economie en via Zuidnatie deze bedrijven ook multimodaal ontsluiten.

De minister stak tot slot ook zelf de handen uit de mouwen door met de elektrische kraan - aangedreven door zonne-energie - steelcoils uit het ruim van het binnenvaartschip Zuidnatie 9 te lossen.

AW_Digitalisering
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Welt_6stappenplan