Skip to main content
  • Nieuws
  • Mijn bedrijf jaar 1: “Blijf trouw aan je concept”

Mijn bedrijf jaar 1: “Blijf trouw aan je concept”

  • 10/12/2018

Deze rubriek in Ondernemers is gewijd aan het maidenjaar van een starter, door de openhartige bril van de oprichter(s).

Bedrijf
Louisianna, gerechten om in de oven te laten verdergaren en te delen, in het Gentse geleverd of op te halen in Gentbrugge. Te reserveren tot 22 uur de dag ervoor. In de oven en rechtstreeks op tafel in een leuk houten schaaltje. Het principe: spaar tijd uit en gebruik die om met vrienden of familie te genieten. 

LousiannaBezielers
De zussen Anna en Louise Dobbels. Anna (25) bouwde mee aan ‘fast casual’ restaurants Bavet. Ze deed er ervaring op met het in snel tempo openen van vestigingen, praktische organisatie en financiële aspecten. Louise (27) is de chef in de keuken en leerde koken en smaken harmoniëren in gastronomisch Gent bij Vrijmoed en Publiek. 

Inspiratiebron
“Wij komen uit een gezin met zes kinderen”, vertelt Anna. “De momenten aan tafel waren heilig. De passie voor koken, eten, mensen ontvangen en samenbrengen, is er met de paplepel in gegaan. We zien dat het voor mensen moeilijk is om tijd te maken om samen te eten.” 

USP
Lekker eten smaakt beter in gezelschap. “We gaan resoluut voor het sociale aspect van de maaltijd: we willen mensen samenbrengen. De tijd van boodschappen doen en koken die ze uitsparen, kunnen ze gebruiken om te genieten van gezelschap.” 

Grootste uitdaging
Naamsbekendheid en het uitbreiden van het klantenbestand. “We bewerken op dit moment vooral de bedrijven in en rond Gent. We willen mensen aanmoedigen om met de collega’s een gezamenlijke bestelling te plaatsen, die ze dan ’s avonds enkel nog mee moeten nemen. Ook de social media bewerken we volop.”

Grootste meevaller
“Onze eerste klanten zijn familie, kennissen en vrienden natuurlijk. Wat ons verrast, is hoe vaak ze blijven terugkomen. Dat zijn geen bestellingen uit sympathie meer, dat zijn trouwe klanten.” Een tweede meevaller: etentjes. “We ondervinden dat mensen onze gerechten komen halen als ze vrienden of familie over de vloer krijgen. Dat vergroot ons bereik en bevestigt ook onze filosofie dat lekker en gezellig eten mensen samenbrengt.“

In 2020…
… ambiëren de dames winkelpunten. “Volgend jaar willen we zo’n eerste afhaalpunt openen. Op een goed bereikbare plek, waar je de auto voor de deur kwijt kan. We denken in de eerste plaats aan locaties langs de ring in Gent, maar we hebben zeker ook ambities in andere steden.” 

Gouden tip
Ten eerste: stick to your concept. “We krijgen vaak de vraag waarom we geen eenpersoonsporties aanbieden. Maar dat is niet ons verhaal: wij willen mensen samenbrengen. Het is belangrijk om daar trouw aan te blijven.” Ten tweede: gebruik je netwerk. “Wees niet bang om te praten over je idee en feedback te vragen. Door vragen te stellen en mee te denken, helpen mensen je om je concept uit te puren.” 

Bryo ervaring
“Het is gewoon fantastisch om naar de verhalen te luisteren: hoe andere Bryo-leden zijn gestart, hoe ze groeien … We krijgen er ook praktische hulp en steun, bijvoorbeeld bij onze zoektocht naar een pand.” 

Wees niet bang om te praten over je idee en feedback te vragen