Skip to main content
  • Nieuws
  • Michel Darleux (Algeco Benelux): "Extra kantoorruimte? Wacht niet te lang!"

Michel Darleux (Algeco Benelux): "Extra kantoorruimte? Wacht niet te lang!"

  • 29/04/2021

In de rubriek 'Het Schaduwkabinet' van ons magazine Bedrijvig Limburg geven we het woord aan een ondernemer omtrent een actueel topic. Michel Darleux is Managing Director van Algeco Benelux, Europese marktleider in modulaire gebouwen. Zij ervaren momenteel een tekort aan grondstoffen voor het aanleveren van huisvestingsoplossingen op maat.

Michel Darleux


Sinds eind 2020 stijgen de prijzen van allerlei (ver)bouwmaterialen aanzienlijk. De grondstoffen voor onze containeroplossingen, zoals staal, hout en isolatie, stegen tot 30%. Door een wereldwijde schaarste op staal en hout, dé grondstoffen om containers te bouwen, ervaren we bovendien stijgende investeringskosten. Dat hypothekeert niet enkel de uitbreiding van onze vloot, maar dit heeft ook impact op de producten binnen onze 360°-diensten zoals airco’s, ventilatie, meubilair enzovoort.

De aanhoudende pandemie zorgt er weliswaar voor dat de noodzaak aan tijdelijke, veilige (werk)ruimten blijft aanhouden. Na de afschaffing van het verplichte telewerk, verwachten we een stijgende vraag van bedrijven naar extra ruimte of een (tijdelijk) gebouw. Door de schaarste vrezen we dat onze sector binnenkort een tekort heeft om oplossingen aan te bieden voor die ondernemingen. Indien u dus verwacht of overweegt om tijdelijk uit breiden: wacht alvast niet te lang!

Artikel uit publicatie