Skip to main content
  • Nieuws
  • Met CD&V rond tafel over uitbreiding E313, lastenverlaging en jobs-jobs-jobs

Met CD&V rond tafel over uitbreiding E313, lastenverlaging en jobs-jobs-jobs

  • 13/05/2019

Na Open VLD, Groen en sp.a heeft Voka - KvK Mechelen-Kempen het memorandum nu ook voorgesteld aan CD&V. Afgelopen vrijdag ging het gesprek met Koen Van den Heuvel en Servais Verherstraeten over de uitbreiding van de E313, het activeren van inactieven, een door de partij voorgestelde lastenverlaging van 2 miljard euro en het creëren van jobs. 

Op twee weken van de verkiezingen heeft Voka - KvK Mechelen-Kempen zijn memorandum voorgesteld aan CD&V. De partij wil in de komende legislatuur een lastenverlaging van 2 miljard euro doorvoeren. Vooral dan voor de stille werkers: mensen die tussen 2.000 en 2.700 euro bruto per maand verdienen. Zij moeten er 600 euro per jaar bijkrijgen. Ook de lage lonen moeten omhoog. CD&V wil de werkbonus verstevigen. 

Ook Voka heeft hier een voorstel voor uitgewerkt. Met de jobstimulans willen we mensen die aan de slag gaan en minder dan 2.500 euro bruto per maand gaan verdienen een duw in de rug geven. Ons voorstel: 100 euro netto per maand erbij. Werken moet lonen en het verschil tussen thuiszitten en werken moet groter.

Net als Voka wil CD&V meer inactieven aan het werk krijgen. "We moeten de werkzaamheidsgraad naar 80 procent brengen", klinkt het bij de partij. Meer flexibele vormen van werk moeten ook mogelijk zijn. 

Spitsstroken

In het gesprek ging het ook over de uitbreiding van de E313. CD&V ziet vooral heil in het aanleggen van meer spitsstroken of het doortrekken van de bestaande stroken. Op de E313 mag de spitstrook worden verlengd "van Lummen tot Antwerpen".

Uit een enquête die Voka - KvK Mechelen-Kempen vorig jaar lanceerde, blijkt dat één op de vier gebruikers van de E313 gelooft in een extra rijstrook in beide richtingen, om de files op te lossen. Voor Voka is dit één van de oplossingen, net als het inzetten op multimodaliteit en een slimme en budgetneutrale kilometerheffing.

Jobs

CD&V zegt voorts te willen gaan voor 7.000 extra jobs in de sociaal-economische sector. Onder andere via subsidies voor maatwerkbedrijven.  

 

Met delegatie CD&V

Contactpersoon

Wim Brillouet

Manager belangenbehartiging & woordvoerder

Advertentie Vermant - mei