Skip to main content
mercurio
 • 15/05/2020

Mercurio

Vlaanderen is een echte exportkampioen: voor 2019 wordt de Vlaamse uitvoer van goederen en diensten geraamd op 280 miljard euro. Zo’n 30 procent van de jobs hangt af van de uitvoer. Maar door de coronacrisis staat de export zwaar onder druk.

Voka weet dat en lanceert daarom een nieuw aanbod rond internationaal ondernemen in alle levensfasen: Mercurio  

 1. Je bent een ondernemer met weinig internationale ervaring
  Mercurio Go International is een langlopend traject van 7 à 8 informatiesessies. Tijdens deze sessies begeleiden we je bij het opstellen van een exportstrategie: een stappenplan om jouw bedrijf over de grens te versterken, wendbaar en competitief te maken.

 2. Je bent een ondernemer die al een exportstrategie heeft ontwikkeld en/of geïmplementeerd
  Mercurio Beyond Borders is een kortlopend traject van 4 à 5 informatiesessies. Tijdens deze sessies krijg je inzicht in de potentiële buitenlandse markt. Leer van experten en concrete praktijkcases hoe je je kansen op succes vergroot om deze nieuwe markten te veroveren en/of je positie lokaal te versterken.

 3. Je bent een internationaal actieve ondernemer met reeds heel veel buitenlandse expertise
  Voka activeert voor Mercurio het nieuwe netwerk van Global Ambassadors: dit zijn ondernemers met veel internationale ervaring die bedrijven inspireren bij de uitbouw van hun eigen internationaal verhaal en die ook onderling met elkaar kunnen sparren!

mercurio
Voor een maximale internationale dienstverlening blijft Voka ook in de toekomst samenwerken met vertrouwde partners als FIT en VLAIO.

Welkom bij Mercurio, het netwerk van Voka voor ondernemers die samen ondernemend Vlaanderen verder willen uitbouwen, lokaal en wereldwijd.

vlaio

Praktisch

De trajecten starten in het najaar: hou onze communicatie in het oog vanaf de zomermaanden zodat jullie weten welke onderwerpen en buitenlandse regio’s aan bod komen.
Contacteer petra.van.bouwelen@voka.be voor meer info.

Contactpersoon

Petra Van Bouwelen

International Business Development Manager

Banner Hendrickx mei
ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Deloitte Private
pfl
Varo
Intervest Offices & Warehouses - Greenhouse