Skip to main content

Mercurio

  • 15/05/2020

Vlaanderen staat voor meer dan 80% van de Belgische uitvoer! Export betekent 850.000 banen of 34 procent van de Vlaamse tewerkstelling!  54 procent van de toegevoegde waarde in de Vlaamse economie komt van buitenlandse bedrijven.

Door Covid-19 staat de export onder grote druk.  Voka is zich daar meer dan ooit van bewust en lanceert daarom een volledig nieuw aanbod rond internationaal ondernemen onder de merknaam: Mercurio  

Welkom bij Mercurio, het netwerk van Voka voor ondernemers die samen ondernemend Vlaanderen verder willen uitbouwen, lokaal en wereldwijd.

HET AANBOD: 

Je bent een ondernemer met weinig internationale ervaring
Mercurio Go International is een langlopend traject van 7 à 8 informatiesessies. Tijdens deze sessies begeleiden we je bij het opstellen van een exportstrategie: een stappenplan om jouw bedrijf over de grens te versterken, wendbaar en competitief te maken.  

Je bent een ondernemer die al een exportstrategie heeft ontwikkeld en/of geïmplementeerd
Mercurio Beyond Borders is een kortlopend traject van 4 à 5 informatiesessies. Tijdens deze sessies krijg je inzicht in de potentiële buitenlandse markt. Leer van experten en concrete praktijkcases hoe je je kansen op succes vergroot om deze nieuwe markten te veroveren en/of je positie lokaal te versterken.  

Inspiratie- en infosessies over actuele thema met betrekking tot internationaal zakendoen
Er worden vanaf het najaar 2020 verschillende opleidingen georganiseerd die gratis zijn.  Alle detailinfo vind je hier.

Vlaams Netwerk van Global Ambassadors
Voka bouwt een nieuw netwerk uit van Global Ambassadors: dit zijn ondernemers, exportmanagers met veel internationale ervaring die bedrijven eerstelijnsadvies of contacten kunnen geven over internationale markten en die ook onderling met elkaar kunnen sparren! Voka Mechelen-Kempen telt reeds verschillende Global Ambassadors die elk een land vertegenwoordigen. 

Voor een maximale internationale dienstverlening blijft Voka samenwerken met vertrouwde partners zoals FIT en VLAIO

vlaio

Verantwoordelijke Mercurio:

Petra Van Bouwelen, International Business Development Manager: petra.van.bouwelen@voka.be 

Contactpersoon

Petra Van Bouwelen

International Business Development Manager

Advertentie Vermant - mei