Skip to main content
  • Nieuws
  • Memo stelt platform gratis ter beschikking voor videoconsultaties artsen

Memo stelt platform gratis ter beschikking voor videoconsultaties artsen

  • 23/03/2020

Memo bood al vóór de coronacrisis diensten die dokters ondersteunen met e-mail, chat en telefonie. “Technisch was het bijvoorbeeld al perfect mogelijk om videoconsultaties aan te bieden aan huisartsen”, vertelt bestuurder Michael De Decker. “Maar dat was geen relevante use case, omdat artsen hun patiënten liever in real life onderzoeken. Nu is dat plots anders.”


Memo stelde alles in het werk om online consultaties zo snel mogelijk beschikbaar te maken. Dat lukte hen al op 16 maart. Sindsdien zijn er ook de nieuwe nomenclatuurnummers, waarmee artsen hun consultaties voor triage en voor continuïteit van zorg kunnen aangeven tijdens deze crisis. “Onze capaciteit is in principe ongelimiteerd”, gaat Michael verder. “Wat ons betreft, mogen alle huisartsen hier gebruik van maken. Uiteraard is dit normaal een betalende dienst, maar we bieden dit nu gratis aan. We hebben onze artsen zo hard nodig, we moeten er alles aan doen om hen te ondersteunen.” Op vandaag, 23 maart, verwacht Memo de kaap van 100 gebruikers te overschrijden en dat aantal stijgt zeer snel.


Het gaat trouwens niet alleen over de videoconsultaties: ook de telefoniemedewerkers werken keihard door. “Een flink aandeel van onze telefonisten zijn opgeleid om voor de medische sector te werken. Die worden nu uiteraard allemaal ingezet om de zorg maximaal te ondersteunen. We benutten onze capaciteit maximaal om de zorgsector bij te staan.” 


www.memo.be 

 

Tekst Marijke Van Gysegem

Domestic Services
Banque de Luxembourg
Deloitte
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
BovaEnviro+
G4S
Soundfield
Jobat