Skip to main content
  • Nieuws
  • Meevaller bij werken voor fly-over R6

Meevaller bij werken voor fly-over R6

  • 26/09/2017

Aan geïnteresseerde ondernemers heeft het Agentschap Wegen en Verkeer Antwerpen maandag de werken aan het kruispunt R6-Liersesteenweg (N14)  op de grens van Mechelen met Sint-Katelijne-Waver toegelicht. De nutswerken en voorbereidende werken van deze werf lopen nog tot midden november, daarna start de eigenlijke aanpak van het kruispunt met de bouw van een fly-over. Door een meevaller moet de Liersesteenweg deze week niet worden afgesloten, zoals eerst gedacht.

De eerste fase van de werken aan het nieuwe kruispunt op de Liersesteenweg ter hoogte van het ziekenhuis is bijna afgerond. Langs de kant richting de R6 (zijde Fun) is het voetpad, fietspad en rijbaan intussen vernieuwd. Sinds deze week voert de aannemer dezelfde werken uit, maar dan langs de kant richting het stadscentrum (zijde ziekenhuis).

flyover


Voor het verkeer verandert er niet veel tijdens fase 2. Op de Liersesteenweg blijft er éénrichtingsverkeer staduitwaarts gelden. Verkeer richting het stadscentrum wordt via de R6 omgeleid naar het kruispunt met de N1 en neemt dan de Antwerpsesteenweg.

Tijdens de werken is wel al gebleken dat de koker van de Otterbeek onder de Liersesteenweg niet volledig hoeft vervangen te worden, zoals aanvankelijk werd gedacht. De koker zal wel verlengd en gerenoveerd worden, maar deze werken kunnen eind deze week plaatsvinden zonder onderbreking van de Liersesteenweg. Zo wordt alvast een week met nog grotere hinder op de Liersesteenweg vermeden.

Bereikbaarheidsadviseur voor al je vragen

Om de ongemakken tijdens de werken te beperken, stelde het Agentschap Wegen en Verkeer een bereikbaarheidsadviseur aan. Hier kan je terecht met je vragen over de bereikbaarheid van je handelszaak of organisatie. Mailen kan naar bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be of bellen op 0477 477 476. Op www.wegenenverkeer.be/mechelen vind je de meest actuele informatie over de werken aan de fly-overs en de toegang tot het ziekenhuis.

Contactpersoon

Peter Van Doninck

Ondernemingsrelaties

Advertentie Vermant - mei