Skip to main content
  • Nieuws
  • Medewerker gezocht? Welt lost het voor jou op!

Medewerker gezocht? Welt lost het voor jou op!

  • 21/06/2017

Met meer dan twintig zijn ze, de bedrijven uit de ruime Mechelse regio die onlangs de kick-off van het Welt-traject van Voka - KvK Mechelen hebben beleefd. De volgende maanden mogen zij rekenen op de begeleiding van Voka - Kamer van Koophandel Mechelen bij de aanwerving van medewerkers via kortlopende stages op de werkvloer. Over heel Vlaanderen zijn momenteel al meer dan 275 werkgevers ingestapt in Voka's Welt-traject, wat staat voor werkervarings- en leertrajecten. Ook jouw bedrijf kan nog steeds instappen!

Welt, wat staat voor werkervarings- en leertrajecten, speelt in op de overheidsambitie om tegen 2020 in Vlaanderen 150.000 bijkomende jobs te creëren. Dit traject reikt werkgevers een manier aan om die vacatures in te vullen met werkzoekenden die misschien het juiste diploma of ervaring ontbreken, maar wel over de juiste competenties en talenten ervoor beschikken.

"Werkervarings- en leertrajecten geven werkzoekenden zonder het juiste diploma of ervaring de kans om hun competenties en talent te tonen, met de nodige begeleiding en coaching op de werkvloer..Zo vormen ze een deel van de oplossing”, stelt gedelegeerd bestuurder Roel Dockx van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen.

 


Tijdens de kick-off maakten de welt-bedrijven uit de Mechelse regio al kennis met verschillende lokale arbeidsbemiddelaars. Sommigen maakten al een afspraak om kandidaten voor leerwerkplekken voor te stellen.

“Welt helpt alle mogelijke werkgevers om voor de invulling van hun vacatures voor eender welk profiel, anders te kijken naar potentieel talent. Via de welt-bril, geven we de bedrijfsleiders of HR-medewerkers inzichten en tools om bewuster om te gaan met hun personeels- en opleidingsbeleid”, benadrukt de Mechelse Welt-coördinator Vicky Van Wesemael.

Naast intensieve coaching en begeleiding omvat het programma ook regelmatige groepssessies in een lerend netwerk. "Vanaf deze maand komen de bedrijven 6 keer samen om rond eigen gekozen HR-thema’s ervaringen en vragen uit te wisselen. Voka Mechelen zorgt ervoor dat per thema een HR-expert extra tips en advies komt geven waarmee men in praktijk aan de slag kan."

Wil je meer weten over welt-traject of neem je er nog graag aan deel? Dan kan je steeds terecht bij coördinator Vicky Van Wesemael of op 0471-81 20 57. Zij komt graag langs om te bekijken of welt ook in jouw bedrijf een duurzame tewerkstelling kan realiseren.

Advertentie Vermant - mei