Skip to main content
  • Home
  • Nieuws
  • ‘MBA Highlights’ laat je bijleren van allerbeste CEO’s
MBA
  • 08/10/2020

‘MBA Highlights’ laat je bijleren van allerbeste CEO’s

Leren van de allerbeste: willen we dat niet allemaal? Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen geeft ondernemers die mogelijkheid. Met de allereerste editie van MBA Highlights. “We halen een internationale topopleiding naar Mechelen en Kempen. Met een bonus: ondernemers kunnen hun eigen ideeën en werkwijzen aftoetsen bij internationale toppers als Stef Heylen en Ronnie Leten”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Mechelen-Kempen. 

De Voka-Kamer in Mechelen en Kempen gaat voor deze opleiding een samenwerking aan met Solvay Brussels School of Economics & Management. De opleiding start op 4 februari volgend jaar. 

Voor wie is de opleiding? “MBA Highlights is er voor (toekomstige) CEO’s, ondernemers en managers met minstens 5 jaar ervaring in een leidinggevende rol of managementfunctie. En vooral: voor ondernemers die hun bedrijf willen laten groeien”, zegt Tom Laveren. “We sturen ze even terug naar school. Niet zomaar een school. Een school voor topmanagers, leiders en misschien wel toekomstige captains of industry, die straks aan het roer staan van Mechelse of Kempense bedrijven.”

Maar waarom deze opleiding? “Voor een opleiding van dit niveau moet je vaak naar het buitenland. Wij halen de internationale kennis naar Mechelen en Kempen. Want deze regio verdient de allerbeste ondernemers. Daar wil onze Voka-Kamer aan meewerken”, zegt Laveren.

Wat mag je verwachten? “We helpen onze ondernemers om inzichten te krijgen. Welke kennis en competenties heb je bijvoorbeeld nodig om succesvol te zijn? En te blijven. Welke strategie past het best bij je als ondernemer? Hoe laat je je medewerkers nog beter presteren? Of hoe word je de beste versie van jezelf?”, zegt Hanne Van Laer, manager team Levenslang Leren bij Voka – KvK Mechelen-Kempen. 

“Die inzichten kunnen we ondernemers geven met onze MBA Highlights. Als je dit traject volgt, staan er professoren voor je neus die zelf ondernemer zijn. Ze kunnen je wijzen op de ‘ups’ en waarschuwen voor de ‘downs’ van het ondernemen. Solvay Business School zorgt voor de expertsprekers, Voka voor de praktijkkennis. Een panel van topmanagers van wereldniveau staat ter beschikking voor vragen.” 

Champions League

Met MBA Highlights haalt Voka – KvK Mechelen-Kempen de Champions League van de opleidingen binnen. En daar horen topcoaches bij. Na de opleiding gaan zij, op een speciale terugkomdag, nog voor extra begeleiding zorgen. Het gaat om Stef Heylen (voormalig CEO van Janssen Pharmaceutica) en Ronnie Leten (voormalig CEO Altas Copco, huidig voorzitter Ericsson). Guy Peeters (2-IMPROVE) is de coach voor MBA Highlights 2021. 


Wil je al een voorproefje? Er zijn 2 infosessies om kennis te maken met de nieuwe opleiding. Wie in het traject stapt, zal 5 keer deelnemen aan een tweedaagse, verspreid over een half jaar (op vrijdag en zaterdag). 

2 infosessies:


30 oktober 2020 - locatie kantoor Mechelen - 8u30-10u00: https://www.voka.be/activiteiten/mba-highlights-2021-infosessie-30-oktober

 
26 november 2020 - locatie kantoor Geel - 17u30-19u00: https://www.voka.be/activiteiten/mba-highlights-2021-infosessie-26-november 

Opstart op 4 februari 2021: https://www.voka.be/communities/mba-highlights-mechelen-kempen

Van Dessel Insurance
Ontdek onze 4-daagse boost your business bootcamp!
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Deloitte Private
pfl