Skip to main content
  • Nieuws
  • MBA geen ‘mode’- maar een ‘must’-woord

MBA geen ‘mode’- maar een ‘must’-woord

  • 27/08/2020

Als ondernemer is het tegenwoordig niet langer de mode, maar eerder een must om het MBA-certificaat op je cv te hebben staan. Want in zo’n programma kom je tot diepere inzichten. Inzichten die Anne Catherine Triest van Confideo sinds haar deelname aan MBA Highlights 2018 automatisch toepast in haar dagdagelijkse werk. Ze koos er zelfs voor om nog in datzelfde jaar in te tekenen op het vervolgtraject MBA Highlights Advanced.

AC TriestSamen met haar vader stapte Anne Catherine Triest tien jaar geleden in de Confideo-groep. Met een 30-tal medewerkers en een aantal samenwerkingen op zelfstandige basis staat de groep elke dag ten velde in de bank- en immowereld. Maar hun grootste activiteit ligt in de verzekeringen. Een sector waarin de laatste jaren veel beweging zat, door de invloed van de digitalisering. Dus zag bestuurder en aandeelhouder Triest daar veel manoeuvreerruimte. Om de voorsprong op haar concullega’s te verzekeren, tekende ze in 2018 in op het MBA Highlights-programma van Voka – KvK Limburg.

Hoe ben je door MBA Highlights een betere ondernemer geworden?

“Ik vond het tijd om met een ander perspectief naar ons bedrijf te kijken. Omdat de ‘highlights’ in het programma bedachtzaam gekozen zijn, is deze managementopleiding precies hetgeen ik zocht om te integreren. Zo kijk je automatisch meer naar de rendabiliteit van je bedrijf, terwijl je daar voordien minder mee bezig bent en meer vanuit een buikgevoel handelt. Ook qua financieringsstructuren, bijvoorbeeld bij het aankopen of verkopen van aandelen, krijg je veel meer inzichten. En dit niet alleen dankzij de theorie die je tijdens de sessies opdoet, maar ook door de ideeën en ervaringen van de medekandidaten. Er wordt immers niet alleen ruimte voorzien om die inzichten te delen, maar zelfs lunches of andere vrije momenten bleken heel leerrijk. Op die momenten raak je vanzelf aan de praat over besproken onderwerpen. Hetgeen het extra interessant maakt.”

"Er wordt niet alleen ruimte voorzien om die inzichten te delen, maar zelfs vrije momenten bleken heel leerrijk"

Jij maakt deel uit van de winnende case van MBA Highlights 2018. Wat betekende die case voor jou?

“Met twee andere deelnemers van het MBA Highlights-programma werkte ik aan een case over een dierenartsenkliniek. De case heeft geen rechtstreekse link met ons bedrijf, maar door aan de case te werken kom je tot doorgedreven gesprekken. Gesprekken over de inhoud die we geleerd hebben, en ook de vertaling naar ieders bedrijf kwam aan de orde. Door de opgedane theorie om te zetten naar de praktijk, ga je de materie sneller eigen maken. Ook al is het een totaal andere materie, er zijn altijd raakvlakken. Of je nu in de dierenverzorging, mensenzorg of verzekeringen zit, dankzij de opleiding sta je stil bij hetgeen je dagdagelijks doet, en vraag je je af wat er allemaal beter kan om te groeien. Ook ga je nu sneller op zoek naar samenwerkingsverbanden, of kies je voor nieuwe marketingideeën. Dingen die je ervoor niet zou doen.”

 

AC Triest case MBA
Anne Catherine Triest samen met haar medekandidaten van de winnende MBA-case, Ann Vanbroekhoven (DAC De Meren) en Sandro Rosetti (Group Bruno)

 

"Honger naar nog meer van die inspirerende dagen, samen met collega's die even positief in het ondernemerschap staan."

In hetzelfde jaar schreef je je in voor het vervolgtraject MBA Highlights Advanced. Vanwaar die snelle keuze?

“Honger naar nog meer van die inspirerende dagen. Ik vind het erg nuttig om twee dagen per maand gericht na te denken over alle activiteiten binnen ons bedrijf. En dat samen met collega’s die even positief in het ondernemerschap staan en met alle plezier hun ervaringen delen. Door de beperkte groep vorm je sneller een band, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. Bovendien is de rit naar Lanaken (naar de residentie La Butte aux Bois nvdr) aangenamer dan naar Brussel of elders.“

 

Heeft Anne Catherine haar enthousiasme jou geprikkeld?

Ook in 2021 start het MBA Highlights-traject, en dat voor het tiende jaar op rij. De MBA Highlights worden aangereikt tijdens vijf tweedaagse modules, tussen 25 februari en 19 juni 2021. Graag meer weten? Neem dan gerust contact op met Michèle Martens.

Contactpersonen

Michèle Martens

Coördinator Kameracademie

Valerie Vanherle

Coördinator marketing & communicatie

Artikel uit publicatie