Skip to main content
  • Nieuws
  • Matthieu Voet (Newance) is nieuwe voorzitter Jong Voka Oost-Vlaanderen

Matthieu Voet (Newance) is nieuwe voorzitter Jong Voka Oost-Vlaanderen

  • 23/06/2017

Gentenaar Matthieu Voet, zaakvoerder van Newance, wordt de nieuwe voorzitter van Jong Voka Oost-Vlaanderen. Hij volgt Benjamin Rieder op. Voet wil verder inzetten op een laagdrempelig en hip programma voor jonge ondernemers en met de vibes van de Gentse startersscene andere centra in Oost-Vlaanderen inspireren en ‘aansteken’.

Matthieu Voet - Newance

 

Voka – Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen kende de voorbije jaren een opmerkelijke doorbraak richting een nieuw en jong ondernemerspubliek. De opening van de Voka Box Gent in 2014 – een échte hotspot van het nieuwe werken  - lag mee aan de basis van het succes. Zo ook de doorgedreven, erg vernieuwende programmatie die goed weet in te spelen op wat jonge ondernemers echt triggert. 

Jong Voka Oost-Vlaanderen verenigt intra- en entrepreneurs, jonger dan 40 die uitkijken naar inspirerende mensen en ideeën. De Oost-Vlaamse community telt zo’n 300 jonge, ondernemende enthousiastelingen. Samengevat biedt Jong Voka een mix van content, community en coaching.

Netwerken voor nieuw talent 

“Wij zijn heel blij dat Matthieu Voet bereid is om het gezicht, de ‘ambassadeur’ te zijn van Jong Voka in Oost-Vlaanderen en samen met het Voka-team de werking nog een versnelling hoger te duwen”, zegt gedelegeerd bestuurder Geert Moerman. “Het is een logische strategische keuze van Voka om sterk in te zetten op toekomstig ondernemerschap en daarbij is de steun en het enthousiasme van rolmodellen heel belangrijk”.

Matthieu Voet (30) begon al op zijn 22ste met het bouwen van websites, in bijberoep. In 2011 richtte hij zijn eigen webagency Newance op. “Ik wou op een innoverende manier websites en webshops bouwen. Een uitdagende doelstelling maar niet evident in een markt die toen al verzadigd was. Reeds in die beginfase bleek hoe belangrijk het is over een netwerk te beschikken en dat is vandaag nog steeds zo”, zegt Matthieu. “Vanaf dag 1 ben ik intens beginnen netwerken. Dat heeft mij ontzettend veel opgeleverd: kennis, degelijke adviezen en ook business. Vooral het BRYO-netwerk was heel waardevol. Nu wil ik graag iets terug geven”. Het Newance-team telt inmiddels 9 mensen.

Hip met inhoud, in Gent en elders

Matthieu Voet is gedurende twee jaar actief geweest in BRYO, het meest complete Voka-initiatief gericht op de begeleiding van jonge ondernemers.(Naast concepten als Breakfast Club, Founding Fools, Stamgasten e.a.). Hij maakt sinds 5 jaar deel uit van de adviesraad van Jong Voka.

Matthieu Voet volgt als nieuwe voorzitter van Jong Voka Oost-Vlaanderen Benjamin Rieder (Bubble Post) op. Hij heeft alvast heel wat plannen: “Ik wil een kalender vol hippe en laagdrempelige initiatieven voor het jonge ondernemersgeweld, met veel inhoudelijke events rond bedrijfsvoering. Jong Voka moet een open community zijn, waarvan de horizon het Gentse stadscentrum overstijgt. Ook in Aalst, De Pinte en andere Oost-Vlaamse centra beweegt er veel op vlak van nieuw ondernemerschap. Liefst zie ik de afstand tussen Jong Voka en de ‘moederorganisatie’ Voka kleiner worden. Daarom zijn ook de iets minder jonge ondernemers van harte welkom bij Jong Voka”.


Wie meer wil weten over de projecten en activiteiten van Jong Voka, neemt contact op met Zerline Van Acker.

Contactpersoon

Geert Moerman

Gedelegeerd bestuurder

Het antwoord zit in ons netwerk!

Eerstelijnsadvies voor uw bedrijf? Onze leden, partners en experts helpen u graag verder!

Stel uw vraag ViaVoka

Onstuimige Gentse start-up scene kan andere plekken in Oost-Vlaanderen aansteken