Skip to main content
  • Nieuws
  • Marleen Vaesen geeft zichzelf (en haar lingeriebedrijf) bloot

Marleen Vaesen geeft zichzelf (en haar lingeriebedrijf) bloot

  • 12/11/2019

Bijna een jaar geleden werd ze CEO van lingeriegroep Van de Velde, waar heel wat uitdagingen op haar stonden te wachten. Op 3 december zakt CEO Marleen Vaesen af naar het Huis van de Limburgse Ondernemer tijdens het laatste inspiratieontbijt van 2019. Dan geeft Vaesen zichzelf en Van de Velde helemaal bloot. 

Marleen Vaesen begon haar carrière bij Procter&Gamble, introduceerde daarna de koffiepads in Europa via Sara Lee/Douwe Egberts en stond ook nog aan het hoofd bij fruit- en groentereus Greenyard. Sinds 2012 is Vaesen lid van de raad van bestuur bij Van de Velde. Eind vorig jaar besloot ze zich nog één keer te smijten voor het afronden van haar carrière. En dus was de position switch naar CEO bij het lingeriebedrijf snel gemaakt.

Het voelt voor haar als thuiskomen, want zelf was ze altijd al fan van de luxemerken waarmee de onderneming zich vereenzelvigd. En des te meer is Vaesen een ervaringsdeskundige, gezien zij als eerste vrouwelijke CEO van Van de Velde wéét over welke product ze spreekt.

De motor van het beursgenoteerde bedrijf begon drie jaar geleden te sputteren. Vandaag draait Van de Velde een omzet van 203 miljoen euro. Wij gingen alvast op de koffie bij Marleen Vaesen en lichten al een tipje van de sluier wat haar verhaal tijdens het inspiratieontbijt zal brengen…

Marleen Vaesen

 

Vijf vragen aan Marleen Vaesen

Om te beginnen, leggen we graag de link met Limburg. U bent zelf afkomstig uit Bocholt. Welke relatie heeft u met uw geboorteplaats?
"Mijn moeder woont daar nog steeds en ook mijn broer woont in de streek. Dat is de voornaamste reden om regelmatig terug te keren."

Van de Velde mag ondertussen 100 kaarsjes uitblazen. Hoera! Hoe vieren jullie dit?
"Onze 100ste verjaardag wordt gevierd met alle stakeholders. Zowel personeel, retail partners, de familierelaties als de belangrijkste connecties van het bedrijf zullen meefeesten. Ook de consumenten zullen hiervan kunnen meegenieten, want er zijn een aantal feestseries ontwikkeld voor deze speciale gelegenheid."

U bent één van de weinige vrouwelijke top CEO’s in België. Hoe is het aan de top in een keiharde businesswereld die vooral gedomineerd wordt door mannen?
"Iedere CEO heeft de uitdaging om het bedrijf te laten groeien. Aan de top van de businesswereld dient iedereen zijn beste beentje voor te zetten, ongeacht of dat een vrouw of een man is."

Aan de top van de businesswereld dient iedereen zijn beste beentje voor te zetten, ongeacht of dat een vrouw of een man is.

Marleen Vaesen

Marleen VaesenWelk advies heeft u voor jonge, ondernemende vrouwen die ambitie hebben om bestuurder te worden bij een onderneming?
"Voor jonge ondernemende vrouwen is mijn advies: om jezelf de ruimte te geven om je ambities waar te maken, moet je net zoals op het werk ook thuis alles goed organiseren en kunnen delegeren."

Vele ambitieuze vrouwen zijn geïnteresseerd in uw verhaal, maar waarom moeten ook de mannelijke CEO’s op 3 december naar uw verhaal komen luisteren?
"Omdat ik in eerste plaats CEO ben. Iedereen die interesse heeft in het verhaal van Van de Velde mag komen luisteren. De opportuniteit van diversiteit is luisteren naar mensen met verschillende achtergronden en invalshoeken. Daarom is het voor iedereen wel interessant om eens een ander verhaal te horen. Het beste business verhaal haal je met diversiteit."

De opportuniteit van diversiteit is luisteren naar mensen met verschillende achtergronden en invalshoeken. Daarom is het voor iedereen wel interessant om eens een ander verhaal te horen.

Marleen Vaesen

Heb jij zin in meer straffe koffie van Marleen Vaesen? Drink met haar een kopje tijdens een inspiratieontbijt op 3 december 2019.

>> Meer info en inschrijven

logo

 

Contactpersoon

Valerie Vanherle

Coördinator marketing & communicatie

Hulp nodig?