Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Marianne Verhaert neemt een kijkje achter de schermen bij Reynaers Aluminium en Alural

Marianne Verhaert neemt een kijkje achter de schermen bij Reynaers Aluminium en Alural

  • 21/08/2020

De stagedag begon bij Alural, de lakkerij in Willebroek waar de aluminium ramen van onder andere Reynaers worden gepoederlakt. De ochtend begon vroeg, want door werken aan de nabijgelegen brug aan het kanaal in Willebroek was het even omrijden. En met nog eens extra werken aan de omliggende straten en autostrades kan je beter op veilig spelen. Extra vroeg vertrekken dus, gelukkig vond de Voka-stage plaats in augustus en viel de filehinder al bij al nog mee. Maar een eerste gespreksonderwerp was alvast bepaald: mobiliteit en de problematiek hierrond. Dat schrijft Marianne Verhaert (Open Vld) over haar Voka-stage.

Mondmasker op, handen ontsmetten en na een warme ontvangst krijg ik een inkijk krijgen in de werking van het bedrijf. Zeer boeiend en daarnaast indrukwekkend hoe snel en inventief de werkvloer is aangepast om ook in tijden van corona op een veilige manier te kunnen blijven werken. Iets waar in de namiddag, bij de plant van Reynaers in Duffel nog verder op ingegaan wordt samen met het directiecomité van Reynaers. Want in tijden van maximaal thuiswerk en 'blijf in uw kot’ zijn het toch maar de bedrijven die de werknemers moeten overtuigen om de economie te doen draaien op een veilige manier. En laat ons niet vergeten dat zij diegenen zijn die de economie doen draaien en de rekeningen betalen om onze gezondheidszorg te blijven financieren. Dikke chapeau! 

Bedankt aan Voka en beide bedrijven om ons een inkijk te geven in de werking van deze interessante bedrijven en voor de zeer boeiende zomerstage!

Het is fijn om een nauw contact te hebben met onze bedrijven en ideeën mee te nemen naar het parlement. 

Contactpersoon

imu - vzw - DNCM
imu - vzw - salesforce
imu - vzw - recupel
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
imu - vzw - obd
AW_Welt_6stappenplan
imu - vzw - Recupel
AW_Digitalisering