Skip to main content
  • Nieuws
  • Manifest met wensen van ondernemers overhandigd aan gemeente Temse

Manifest met wensen van ondernemers overhandigd aan gemeente Temse

  • 13/02/2019
foto temse
De delegatie tijdens de ontvangst door het college. Deze delegatie was samengesteld uit vertegenwoordigers van Voka Waasland (voorzitter Filip De Clercq, KamerAmbassadeur Peter Depraetere, directeur Dirk Bulteel), van Ondernemend Temse (Philippe Van Robaeys) en TTS Ondernemingsclub (Roland Van Gasse).

Op maandag 11 februari werd een delegatie van Voka – Kamer  van Koophandel Antwerpen-Waasland, Ondernemend Temse en TTS Ondernemingsclub ontvangen bij het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Temse.

Doel van de ontvangst was het overhandigen en bespreken van een manifest dat de drie werkgeversorganisaties samen opstelden. Daarin staan de gezamenlijke wensen en verzuchtingen van ondernemers naar het nieuwe gemeentebestuur.
De inhoud van het document werd voorgesteld door Voka – KvK regiovoorzitter Filip De Clercq. De focus voor de ondernemers ligt vooral op lokale belastingen, mobiliteit, ruimte om te ondernemen, arbeidsmarkt en het gestructureerd overleg met het gemeentebestuur. 

In een eerste reactie stelde het college het op prijs dat dit gezamenlijk manifest duidelijk, gestructureerd en redelijk is. Het college van Temse beloofde over de inhoud van het manifest een aparte interne vergadering te houden en sowieso de verzuchtingen in het toekomstig overleg op te nemen. Burgemeester Luc De Ryck beklemtoonde dat het op zich al bijzonder was dat een delegatie tijdens haar collegezitting werd ontvangen. Tegelijk waardeerde de burgemeester het ook dat drie werkgeversorganisaties samen één document presenteerden met de gezamenlijke wensen en verzuchtingen naar het nieuwe bestuur.
 

Contactpersoon

Dirk Bulteel

Directeur Belangenbehartiging

AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
Welt white paper
Gosselin