Skip to main content
  • Nieuws
  • Maaslandse ondernemers versterken lokaal netwerk

Maaslandse ondernemers versterken lokaal netwerk

  • 14/06/2021

Ondernemersclub Maaslandia breidt haar territorium uit. Zo wil de jongste ondernemersclub van Limburg dé referentie zijn voor het ondernemende Maasland en bijdragen aan de economische ontwikkeling van de regio. De doelstellingen van Maaslandia: ondernemers versterken in een lokaal netwerk, hen helpen professionaliseren en hun belangen behartigen bij de lokale besturen.

Maaslandia

 

Ondernemersclub Maaslandia werd opgericht in 2018 en telt vandaag 56 leden. Haar roots liggen in Maasmechelen, maar de voorbije jaren traden ook ondernemers uit Dilsen-Stokkem en Lanaken toe tot de club. De goede werking werd opgemerkt door tal van ondernemers in de regio waardoor het bestuur besliste om het lidmaatschap open te stellen voor ondernemingen uit het hele Maasland.

Voorzitter David Winkels: “Onze ondernemersclub fungeert namens onze leden als spreekbuis richting de lokale stads- en gemeentebesturen. Wij behartigen de belangen van lokale ondernemers door bruggen te bouwen tussen ondernemers onderling en met de politieke actoren. Onze leden komen een vijftal keer per werkingsjaar samen tijdens bedrijfsbezoeken, netwerkactiviteiten en een kerstfeest. Wij doen dat met net dat tikkeltje extra: met vespa’s door bedrijfshallen rijden, fancy gastoptredens of een meterslange kerststronk. Onze Maaslandiërs zijn ambitieus.”

Ondernemersclub in 23 steden en gemeenten

Om de club te versterken, engageren ook ondernemers uit As, Kinrooi en Maaseik zich om toe te treden en de werking te promoten bij de lokale ondernemers. Zo komen Ludo Geurden (vorige uitbater van de Mardaga in As), Voka-ambassadeurs Claudia Aendekerk (zaakvoerder van Aendekerk Immo in Kinrooi) en Michèle Baeten (algemeen directeur van Baeten Vinopolis in Maaseik) het clubbestuur vervoegen.

Voor de professionele ondersteuning doet ondernemersclub Maaslandia een beroep op Voka – Kamer van Koophandel Limburg. “Door deze uitbreiding versterken we onze lokale verankering: met 8 ondernemersclubs zijn we inmiddels actief in 23 van de 42 Limburgse steden en gemeenten”, aldus Kris Claes, directeur Belangenbehartiging bij Voka – KvK Limburg.

Het bestuur van Maaslandia bestaat uit: Jan Baillien (E. Baillien), Stefan Bollen (Verzekeringen Verslegers, Bollen & Martens), Giuliano Bruno (Group Bruno), Nathalie Fejzulovic, Luc Meers (Mecam), Philippe Reyners (Voka – KvK Limburg), Bart Truyens (VIP Clean), Kurt Vaessen (Concept Building & Services) en voorzitter David Winkels (Value Retail).